Novice

Prikazano: 511 - 540 od 739 zapisov

Izdelek tedna - pesmarica Gorniška 1

V tednu od 28. novembra do 5. decembra 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: pesmarico Gorniška 1. V času tega tedna lahko pesmarico kupite s 25-odstotnim popustom.

Planinska zveza Slovenije na 29. Slovenskem knjižnem sejmu 2013

Slovenski knjižni sejem v prostorih Cankarjevega doma je osrednja nacionalna prireditev, namenjena knjigi in vsemu, kar je povezano z njo. Tudi letos bo na prireditvi sodelovala Planinska zveza Slovenije s svojo Planinsko založbo. Vabljeni v Cankarjev dom od 20. do 24. novembra 2013, vstopnine ni.

Planinski vestnik, november 2013

Temo meseca v novembrskem Planinskem vestniku smo posvetili tistim, ki stojijo za ljudmi velikih dejanj v gorah in ostajajo doma. O tem, kaj razmišljajo in kako poteka njihovo življenje v odsotnosti življenskih partnerjev smo povprašali žene in moža nekaterih alpinistov/alpinistke.

Škatla za zemljevide in vodnike

Je čas, ko smo aktivni na prostem in je čas, ko je dobro, zato da se lahko pripravimo na aktivnosti v naravi, obnavljati svojo planinsko literaturo, načrtovati, urejati ...

INTERVJU: dr. Matjaž Kmecl - Tam zgoraj je svojevrstno »osvobojeno ozemlje«

Planinski vestnik - Vladimir Habjan: Akademik dr. Matjaž Kmecl je z gorami povezan od malih nog. Pravi, da ga je tja zvabila nekakšna erotika, v gimnaziji pa ga je s planinstvom zastrupil njegov ravnatelj Tine Orel. Za Kmecla je tam zgoraj svojevrstno »osvobojeno ozemlje«, kjer se lahko vsaj malce očisti od čadaste doline in vsakodnevne rutine.

Planinski vestnik, oktober 2013

Oktobrsko temo meseca smo v Planinskem vestniku namenili potem brez markacij in brezpotjem. V prispevkih so avtorji zapisali svoje začetke hoje po brezpotju in zagate, ki so jih pri tem zaradi neizkušenosti premagovali. Zapisali so tudi nekaj nasvetov, ki se jih kaže držati na začetku spoznavanja z neznanim. Kako pa lahko v resnici poteka tura v brezpotju lahko preberete v članku naše dopisnice.

Panoramski pogledi Karavanke 360° tudi v Planinski trgovini PZS

V Planinski trgovini PZS je na voljo odlična in inovativna knjižica «Panoramski pogledi Karavanke 360º«. Gre že za drugo tako knjižico, ki je po panoramskih pogledih z vrhov Julijcev zasnovana kot priročna zloženka žepnega formata z barvnimi fotografijami panoramskih pogledov tokrat s 24 vrhov Karavank.

Velikani Himalaje zaživeli tudi v fotografski razstavi

V ponedeljek, 30. septembra 2013, je v organizaciji RTV Slovenija in Planinske zveze Slovenije v preddverju RTV Slovenija potekalo odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Tako so Velikani Himalaje po zapisu na filmu in v knjižni obliki zaživeli še na fotografski razstavi.

Odprtje razstave fotografij Vikija Grošlja: Velikani Himalaje

14 osemtisočakov v filmih, v knjigi in na fotografijah: RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30. septembra 2013, ob 15. uri vabita na odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Vljudno vabljeni!

Planinski vestnik, september 2013

V septembrski številki Planinskega vestnika smo temo meseca posvetili zgodovini planinstva, natančneje začetnikoma gorskega turizma Francu Hohenwartu, prvemu pristopniku na Mangart in Franu Kocbeku, pionirju planinstva v Kamniško-Savinjskih Alpah. Za vas smo se pogovarjali z Nežo Maurer, pesnico in ljubiteljico gora ter s plezalsko navezo Lukom Stražarjem in Nejcem Marčičem, dobitnikoma zlatega cepina v lanskem letu.

Nagradna igra PZS, plezaj s Tomom Česnom

Planinska zveza Slovenije tudi letos objavlja Nagradno igro PZS, plezaj s Tomom Česnom, v kateri z nakupom izdelka Planinske trgovine PZS do 30. novembra 2013 sodelujete v žrebu za nagrade, ki jih podarja Planinska zveza Slovenije. Glavna nagrada: vzpon po Slovenski smeri Triglavske severne stene z gorskim vodnikom Tomom Česnom. Vabljeni!

Novosti v Planinski založbi PZS

Pozdravljeni ljubitelji gorskega sveta, obveščamo vas, da je izšel Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS, Planinski koledar 2014 in da je tik pred izidom knjiga Velikani Himalaje Vikija Grošlja.

Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS

Planinska zveza Slovenije je izdala Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS. V njem je poleg rednega prodajnega programa Planinske založbe PZS tudi nova, razširjena ponudba izdelkov Planinske trgovine PZS.

NOVO - tik pred izidom: Velikani Himalaje, Viki Grošelj

Pri Planinski založbi PZS bo letos septembra izšla knjiga Vikija Grošlja Velikani Himalaje. V štirinajsti knjigi Vikija Grošlja je predstavljenih vseh štirinajst osemtisočakov in orisana zgodovina vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V knjigi so zbrani vsi podatki o udejstvovanju bodisi slovenskih alpinistov bodisi v slovenskih, bodisi v tujih odpravah. Do 25. septembra vam je na voljo po prednaročniški ceni 25,00 EUR.