Novice

Prikazano: 511 - 540 od 701 zapisov

Planinski vestnik, julij 2013

Letošnjo julijsko številko smo se posvetili plezališčem in problematiki plezališč, kar smo osvetlili z več vidikov, tudi s primeri dobre prakse z domačih tal in iz tujine. V intervjuju smo se pogovarjali z alpinistom Matjažem Deržajem, ki pravi, da ko začneš ceniti življenje, postaneš bolj previden. V gore pa vas vabimo, da greste z nami na kraljično zahodnih Karavank, na Kepo, in na veličastno goro na italijanski strani, na mogočni Viš.

Nespremenjene cene izdelkov Planinske založbe PZS

Vlada Republike Slovenije je s sprejela odločitev za dvig davka na dodano vrednost s 1. 7. 2013. Planinska zveza Slovenije se je odločila, da bodo maloprodajne cene izdelkov Planinske založbe PZS, kljub dvigu DDV, ostale nespremenjene.

Planinski vestnik, junij 2013

Tokrat se v junijski številko podajamo na ledenike. Kaj se nam na njih lahko pripeti, nam je zaupal Boris Strmšek, podrobneje pa boste spoznali alpske ledenike v članku Mojce in Maura Hrvatina. Matija Turk nam tokrat predstavlja drznega moža Dolomitov Michaela Innerkoflerja, Andrej Stritar Hudo stezo v Mangartu, Marjeta Štrukelj pa Cimo Cadin degli Elmi v Dolomitih.

Planinski vestnik, maj 2013

Začetni del majske številke Planinskega vestnika smo posvetili posledicam vpliva nekaterih športov na gorsko naravo. Svoje misli o tem so nam zaupali turni kolesar Jože Rovan, soteskar Urban Herzog in naravovarstvenika iz TNPja in DOPPSa Aleš Zdešar ter Tomaž Mihelič.

Nagradne igre PZS, april 2013

V mesecu aprilu 2013 so potekale tri nagradne igre Planinske zveze Slovenije. V njej so lahko sodelovali kupci izdelkov Planinske trgovine PZS, ki so izpolnili nagradne kupone.

Izdelek tedna - vodnik Čudovite Alpe

V tednu od 2. do 9. maja 2013 smo za vas pripravili naslednjo knjigo kot Izdelek tedna: Čudovite Alpe avtorja Andreja Mašere. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom.

PZS na 7. IMFFD, sejmu NATURO in Slovenskih dnevih knjige 2013

Še do jutri, 19. aprila, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale. Na festivalu se Planinska zveza Slovenije predstavlja s svojimi edicijami (s popusti!) in drugimi produkti iz Planinske založbe PZS, žirija PZS bo za Nagrado PZS izbrala naj-film, ki predstavlja oz. prikazuje najboljši prakso v gorah, PZS pa bo obiskovalcem podelila knjižne nagrade ...

Izdelek tedna - Iverí z Grintovcev

V tednu od 18. do 25. aprila 2013 smo za vas pripravili naslednjo knjigo kot Izdelek tedna: Iverí z Grintovcev. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom

Gorska balada - drugouvrščena zgodba literarnega natečaja PV

Konec leta 2012 je Planinski vestnik ob 120-letnici SPD/PZS, ki jo praznujemo letos, objavil literarni natečaj. Tričlanska komisija, in sicer člana uredniškega odbora Marjan Bradeško in Marta Krejan ter zunanja sodelavka Mateja Piškur, je odločila o najboljših zgodbah. Preberite si drugouvrščeno zgodbo avtorja Anžeta Zormana.

Planinski vestnik, april 2013

V aprilski številki Planinskega vestnika smo se posvetili goram in njihovemu vplivu na bolezen, zasvojenost, na psihično zdravje. Svoje misli o tem sta zapisala dva strokovnjaka, ki se s tem tudi poklicno ukvarjata, Mojca Hribar in Andrej Perko. O svojem pogumu in volji do življenja ter o poti do novih pljuč smo se pogovarjali z Aljažem Hrvatinom. Ne dvomimo, da se od njega lahko vsi marsikaj naučimo.

Aljaž Hrvatin: Življenje je lepo - V gore s presajenimi pljuči

Planinski vestnik - Irena Mušič Habjan: Aljaž Hrvatin, 19-letnik iz Grosupljega, je priden dijak 4. letnika gimnazije Biotehniškega izobraževalnega centra v Ljubljani. V prostem času se ukvarja s fotografijo, najbolj pa ga veseli, da na digitalno kartico posname vlake, ladje in letala.

Planinski vestnik na Wikipediji

O Planinskem vestniku, reviji Planinske zveze Slovenije za ljubitelje gora in najstarejši reviji na Slovenskem, ki izhaja vse od 1895, si lahko preberete informacije tudi na največji spletni podatkovni zbirki - na Wikipediji, prosti enciklopediji.