Iztok Tomazin

Iztok Tomazin je zdravnik, gorski in letalski reševalec, alpinist, himalajec, letalec, pisatelj, publicist in predavatelj. Rojen je bil leta 1960 v Kranju, živi pa v Križah pri Tržiču.

Kljub zahtevnemu študiju medicine in poklicu zdravnika, ki ga dopolnjuje z gorskim in helikopterskim reševanjem, je v 47 letih opravil več kot pet tisoč alpinističnih vzponov in smučarskih spustov, med njimi številne vrhunske dosežke od domačih gora do Himalaje. Štiri desetletja je navdušen prosti letalec z izjemnimi dosežki in doživetji, v zadnjem desetletju predvsem jadralni padalec in skakalec BASE. Vzporedno je uresničeval mladostno pisateljsko željo - napisal je več sto medicinskih in leposlovnih člankov ter osem knjig, med njimi pesniško zbirko Iskanje Šambale, za katero je predgovor napisal legendarni tibetanski voditelj Dalaj Lama.

Vedno je največ časa in energije posvečal medicini - je specialist družinske in urgentne medicine, magister javnega zdravstva in doktor znanosti iz urgentne medicine ter primarij. Zadnji dve desetletji je tudi direktor zdravstvenega doma v domačem Tržiču.


Avtorjeva dela iz Planiske založbe:

Na_meji_naslovnica