Novice

Prikazano: 541 - 570 od 739 zapisov

Planinski vestnik, avgust 2013

V avgustovski številki vam tudi tokrat ponujamo raznovrstno branje. Od zgodovinskih člankov Draga Paulića o Triglavu in Matije Turka o Ivu Juvančiču do doživljajskih člankov o zimskem vzponu na Dovški križ, prečenju Zeleniških špic, vzponu po Slovenski smeri v Steni ter nočnem vzponu na vrh Triglava, izletu na ...

Izdelek tedna - Vodnik Karavanke

V tednu od 8 do 15. avgusta 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: vodnik Karavanke avtorja Klemna Janše. V času tega tedna lahko vodnik kupite s 25-odstotnim popustom.

Planinski koledar 2014

Planinski koledar za leto 2014 je pripravljen, poimenovali smo ga PLANINSKA DOŽIVETJA. V njem so objavljene najlepše fotografije, izbrane na razpisu Planinske zveze Slovenije

Izdelek tedna - Gola gora, Nanga Parbat (8125 m)

V tednu od 25. julija do 1. avgusta 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: knjigo Vikija Grošlja Gola gora, Nanga Parbat (8125 m). To je druga, dopolnjena izdaja (izšla leta 2012), ki je posvečena spominu na Tomaža Humarja. V času tega tedna lahko knjigo kupite s 25-odstotnim popustom.

Planinski vestnik, julij 2013

Letošnjo julijsko številko smo se posvetili plezališčem in problematiki plezališč, kar smo osvetlili z več vidikov, tudi s primeri dobre prakse z domačih tal in iz tujine. V intervjuju smo se pogovarjali z alpinistom Matjažem Deržajem, ki pravi, da ko začneš ceniti življenje, postaneš bolj previden. V gore pa vas vabimo, da greste z nami na kraljično zahodnih Karavank, na Kepo, in na veličastno goro na italijanski strani, na mogočni Viš.

Nespremenjene cene izdelkov Planinske založbe PZS

Vlada Republike Slovenije je s sprejela odločitev za dvig davka na dodano vrednost s 1. 7. 2013. Planinska zveza Slovenije se je odločila, da bodo maloprodajne cene izdelkov Planinske založbe PZS, kljub dvigu DDV, ostale nespremenjene.

Planinski vestnik, junij 2013

Tokrat se v junijski številko podajamo na ledenike. Kaj se nam na njih lahko pripeti, nam je zaupal Boris Strmšek, podrobneje pa boste spoznali alpske ledenike v članku Mojce in Maura Hrvatina. Matija Turk nam tokrat predstavlja drznega moža Dolomitov Michaela Innerkoflerja, Andrej Stritar Hudo stezo v Mangartu, Marjeta Štrukelj pa Cimo Cadin degli Elmi v Dolomitih.

Planinski vestnik, maj 2013

Začetni del majske številke Planinskega vestnika smo posvetili posledicam vpliva nekaterih športov na gorsko naravo. Svoje misli o tem so nam zaupali turni kolesar Jože Rovan, soteskar Urban Herzog in naravovarstvenika iz TNPja in DOPPSa Aleš Zdešar ter Tomaž Mihelič.

Nagradne igre PZS, april 2013

V mesecu aprilu 2013 so potekale tri nagradne igre Planinske zveze Slovenije. V njej so lahko sodelovali kupci izdelkov Planinske trgovine PZS, ki so izpolnili nagradne kupone.

Izdelek tedna - vodnik Čudovite Alpe

V tednu od 2. do 9. maja 2013 smo za vas pripravili naslednjo knjigo kot Izdelek tedna: Čudovite Alpe avtorja Andreja Mašere. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom.

PZS na 7. IMFFD, sejmu NATURO in Slovenskih dnevih knjige 2013

Še do jutri, 19. aprila, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale. Na festivalu se Planinska zveza Slovenije predstavlja s svojimi edicijami (s popusti!) in drugimi produkti iz Planinske založbe PZS, žirija PZS bo za Nagrado PZS izbrala naj-film, ki predstavlja oz. prikazuje najboljši prakso v gorah, PZS pa bo obiskovalcem podelila knjižne nagrade ...

Izdelek tedna - Iverí z Grintovcev

V tednu od 18. do 25. aprila 2013 smo za vas pripravili naslednjo knjigo kot Izdelek tedna: Iverí z Grintovcev. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom