Živeti z gorami - predstavitev knjige v Velenju na prireditvi Noč knjige

Ob svetovnem dnevu knjige vabljeni na predstavitev knjige Živeti z gorami avtorja Vladimirja Habjana, ki je izšla pri Planinski založbi PZS. Predstavitev bo v sklopu prireditve Noč knjige v Velenju (knjigarna Kulturnica) 23. aprila 2014 ob 21. uri. Lepo povabljeni!
Živeti z gorami izpod rok izkušenega publicističnega in uredniškega peresa Vladimirja Habjana je predvsem knjiga doživetij. Knjiga raznolikih zgodb gornika, ki je do stanja, ko se v gorah tudi na zahtevni turi počuti varno, prehodil dolgo pot. Pri tem je imel pogosto več sreče kot pameti in znanja, a je počasi le pridobival izkušnje, potrebne za vzpone na najzahtevnejše gore, za vstop v zimski in ledeniški svet. Predvsem pa za varno gibanje po kraljestvu brezpotij. Vseh 34 zgodb se začne z (večinoma) avtorjevimi fotografijami, ki predstavljajo razpoloženjska vrata, skozi katera vstopimo v vsakokratno gorniško doživetje.

Več o knjigi na spletni strani PZS in v spletni trgovini >>>, kjer jo lahko tudi naročite.

Več o dogodku: Ob svetovne dnevu knjige bo v Sloveniji potekal mednarodni dogodek Noč knjige, ki se mu
pridružujeta tudi Knjižnica Velenje in knjigarna Kulturnica. Ta dan bodo številni dogodki posvečeni knjigi, branju, kulturni vzgoji s področja leposlovja, predstavitvam, pogovori z avtorji in nakupovanju knjig vse do ponoči. V Velenju bodo v dopoldanskem in popoldanskem času v knjigarni Kulturnica na Cankarjevi ulici gostovali otroci velenjskih šol in vrtcev z različnimi delavnicami na temo knjige. V Knjižnici Velenje bodo lahko ob 17. uri najmlajši sodelovali na Pravljični jogi in prisluhnili Pravličariji - improvizacijski skupini za otroke in odrasle. Svetovni dan knjige in avtorskih pravic bodo v knjižnici ob 19.19 uri počastili z zaključno prireditvijo 5. sezone Bralne značke za odrasle, kjer bodo gostili večkrat nagrajeno pisateljico Janjo Vidmar. Za prijetno vzdušje bo poskrbel tudi mlad marimbist Aristel Škrbić, ki bo s svojim zanimivim inštrumentom zagotovo navdušil. Večer se bo zaključil z branjem erotične literature po izboru gostje. V Kulturnici bo ob 21. uri predstavitev knjige Živeti z gorami in pogovor z avtorjem Vladimirjem Habjanom ter diaprojekcijo.
Knjigarna Kulturnica bo 23. aprila odprta do polnoči.