Novice

Prikazano: 571 - 600 od 734 zapisov

Aljaž Hrvatin: Življenje je lepo - V gore s presajenimi pljuči

Planinski vestnik - Irena Mušič Habjan: Aljaž Hrvatin, 19-letnik iz Grosupljega, je priden dijak 4. letnika gimnazije Biotehniškega izobraževalnega centra v Ljubljani. V prostem času se ukvarja s fotografijo, najbolj pa ga veseli, da na digitalno kartico posname vlake, ladje in letala.

Planinski vestnik na Wikipediji

O Planinskem vestniku, reviji Planinske zveze Slovenije za ljubitelje gora in najstarejši reviji na Slovenskem, ki izhaja vse od 1895, si lahko preberete informacije tudi na največji spletni podatkovni zbirki - na Wikipediji, prosti enciklopediji.

Leto treh Matildinih kos - zmagovalna zgodba

Konec leta 2012 je Planinski vestnik ob 120-letnici SPD/PZS, ki jo praznujemo letos, objavil literarni natečaj. Tričlanska komisija, in sicer člana uredniškega odbora Marjan Bradeško in Marta Krejan ter zunanja sodelavka Mateja Piškur, je odločila, da avtorica Anka Vončina z zgodbo Leto treh Matildinih kos prejme prvo nagrado. Preberite si zmagovalno zgodbo:

Planinski vestnik, marec 2013

Marčna številka Planinskega vestnika bo bralcem osvetlila daljno preteklost človeške prisotnosti na območju današnjih Alp. O tem razmišlja tudi Dušan Škodič v uvodniku - kakšne razloge so imeli praljudje, da so se podajali v gore, za tiste čase človeku zelo neprijazno pokrajino?

Planinski vestnik, februar 2013

Prvi del februarske številke Planinskega vestnika je posvečen jubileju planinske organizacije, ki ta mesec praznuje 120 let organiziranega delovanja. V uvodniku sedanji predsednik Bojan Rotovnik razmišlja o planinstvu kot načinu življenja. Predsednik pravi takole: ...

Še jutri sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, vabljeni!

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka od četrtka, 24. 1., do jutri, 27. 1., do 17. ure, sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas 2013, na katerem se predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije. Vabljeni, da nas obiščete in se pri nakupu izdelkov poslužite številnih ugodnosti in popustov!

Knjiga Želja pomagati tudi v Planinski založbi PZS

Društvo GRS Kamnik je ob 90-letnici organiziranega reševanja na Kamniškem izdalo novo knjigo z bogato zgodovino DGRS Kamnik. Knjigo z naslovom Želja pomagati, devetdeset let organiziranega reševanja na Kamniškem, lahko sedaj kupite tudi v Planinski založbi PZS.

Vodniški učbenik, druga, dopolnjena izdaja

Planinska založba PZS vas obvešča, da je izšla druga, dopolnjena izdaja Vodniškega učbenika, ki vam bo kot taka še bolj pripomogla k boljšemu poznavanju našega gorskega sveta in nam ljube dejavnosti - gorništva.

Izdelek tedna - 55 krat Karavanke

V tednu od 3. do 10. januarja 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: izbirni vodnik 55 krat Karavanke. V času tega tedna lahko vodnik kupite s 25-odstotnim popustom.