Vodnik meseca – Dolenjska, Bela Krajina, Notranjska

Oktobra lahko planinski vodnik Dolenjska, Bela Krajina, Notranjska (avtor Roman Mihalič) kupite s kar 50-odstotnim popustom - po akcijski ceni 7,45 €. Vabljeni v hribovja južne polovice Slovenije!
Dolenjska je dobila ime po dolnji legi v nekdanji deželi Kranjski, Notranjska po notranji legi, Bela krajina je domnevno dobila ime po značilnih brezah, morda tudi po belih narodnih nošah.Dolenjska sega od Ljubljanske kotline do Kolpe, na Notranjsko meji z visokima planotama Krima in Blok, na severu in vzhodu pa meji na reko Savo. Gorski čok Gorjancev je južna meja Dolenjske in jo ločuje od nižinske valovite Bele krajine, s katero je povezana s cestnima prelazoma Brezovica (588 m) in Vahta (615 m). Bela krajina je najbolj na jugu ležeča slovenska pokrajina in jo z juga omejuje reka Kolpa. Notranjska sega od Ljubljanske kotline do Krasa in Istre, od katere jo razmejujejo gozdnate neposeljene kraške planote Hrušice in Nanosa ter flišni Brkini.
CENA: oktobra planinski vodnik Dolenjska, Bela krajina, Notranjska s kar 50-odstotnim popustom - za 7,45 €* (redna cena 14,90 €). 
*z DDV