Vodnik meseca - vodnik Škofjeloško in Cerkljansko hribovje

Februarja smo za vas pripravili nov vodnik meseca: vodnik Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, katerega je skrbno pripravila Andreja Erdlen. V času najkrajšega meseca vam je na voljo s 50-odstotnim popustom.
V vodniku Škofjeloško in Cerkljansko hribovje najdete opise opise vrhov, dostopov in planinskih koč obravnavanega območja. Predstavljene so tudi obhodnice, podanih je več predlogov za izlete in ture, prečenja in krožnih poti.

 
Prednost Škofjeloškega in Cerkljanskega hribovja, obe sodita v predgorje Alp, je prav v tem, da ju lahko obiskujemo v vseh letnih časih. Spomladi se bomo veselili prvih ozelenelih dreves, znanilcev pomladi, in čudovitega cvetja, poleti nam bodo gozdovi nudili prijetno senco, na travnikih nas bo pozdravljalo petje čričkov, občudovali bomo cvetje in pisane metulje. Jeseni nas bodo prevzele škrlatne barve gozdnega listja, tudi pozimi pa so poti uhojene, odprte pa številne tople koče in gostišča.

Območje je neločljivo povezano tudi z nekdanjo Rapalsko mejo, ki je med svetovnima vojnama tako krivično zaresla v slovenski narod. Številne cilje in prigode lahko dodatno razkrijete v vodniku Meja na razvodnici.

Lepote narave med Škofjo Loko, Cerknim, Žirem in Rovtami lahko odkrijete tudi s kolesom. Kar nekaj poti poteka po maloprometnih asvaltnih in gozdnih cestah. Odkrili jih boste tudi na poti po Slovenski turnokolesarski poti.

CENA: v mesecu februarju s 50-odstotnim popustom - za 7,45 €* (redna cena 14,90 €). 

*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.


Škofjeloško in Cerkljansko hribovje raziščite s pomočjo planiskega zemljevida Škofjeloško, Cerkljansko in Idrijsko hribovje - 1 : 50.000.
NAROČILA:
na planinskazalozba.pzs.si, na brezplačni telefonski številki 080 18 93 (deluje 24/7) ali v naši prodajalni v Ljubljani.