Za lepše in varnejše turne smuke | nov turnosmučarski priročnik

Vedno večja skupnost turnih smučarjev ima po dolgih letih premora končno pred seboj nov, moderen in strokoven priročnik o turnem smučanju. Tone Golnar je vanj vključil čisto vse - od tehnike smučanja in vzpenjanja, do predstavitve opreme in med turo pretečih nevarnosti. Na kratko - priročnik o turni smuki od A do Ž za vsakega ljubitelja belih gorskih strmin.

Nov, sodoben in nazornih fotografij poln priročnik Turno smučanje je končno na naših knjižnih policah. Turno smučanje je le še ena od številnih zvrsti gorniškega udejstvovanja, predvsem pa odličen način za lažje in zabavnejše odkrivanje prostranih gorskih dolin in zašiljenih vrhov pozimi in spomladi - dokler je pač sneg.

Kljub temu, da so osnove gibanja v gorah enake, se turni smučar ali deskar spopada s paleto specifičnih izzivov, težav in nevarnosti. In prav te novo izdani priročnik Turno smučanje še posebej naslavlja. V branje ga priporočamo prav vsakomur - začetnikom kot osnovna literatura, izkušenim oračem snega pa kot opomnik in osvežitev znanj (ki jih vsi prepogosto pozabimo ali postavimo v temni kot planinskega spomina).

NAKUP v spletni Planinski trgovini, naročilo na trgovina@pzs.si ali na brezplačni št. 080 18 93.

CENA*: 29,90 €

*Do 27. aprila 2024 uveljavljanje popustov zaradi določil Zakona o enotni ceni knjige, ni dovoljeno.

Priročnik Turno smučanje nas seznani in uči o:
  • opremi, njenem vzdrževanju in oblačilih,
  • tehniki in taktiki turnega smučanja,
  • varnosti gibanja v snežnih razmerah,
  • orientaciji v zasneženem okolju,
  • izbiri ture glede na nivo smučarskega znanja in
  • specifikah prve pomoči ob značilnih turnosmučarskih poškodbah.

Tone Golnar, avtor novega priročnika Turno smučanje, se s turnim smučanjem ukvarja že 40 let, je planinski vodnik in alpinistični inštruktor. Zaposlen je kot osnovnošolski učitelj, kot predavatelj pa vodi program na trenerskem študiju Mariborske pedagoške fakultete.

Format: 160 x 240 mm, 224 strani, integralna šivana vezava


Priročnik je izšel s pomočjo sofinanciranja Fundacije za šport.