Nagradni fotonatečaj #LjubimGore 2023

Tudi letos skupaj z uredništvom Planinskega vestnika in v sodelovanju s podjetjem CEWE razpisujemo nagradni fotonatečaj #LjubimGore, ki poteka do vključno 1. oktobra 2023. Pošljite svoje najlepše fotografije in se potegujte za lepe nagrade podjetja CEWE. Vsak udeleženec natečaja prejme bon v vrednosti 10 evrov za naročnino na Planinski vestnik.
Planinski svet nudi številna doživetja in ljubitelji gora želijo pohodniške zgodbe ter občudovanja narave odnesti tudi v dolino. Najpogostejši način zaobjetja tega sveta je s pomočjo fotografije in prav zato skupaj z uredništvom Planinskega vestnika in podjetjem CEWE že leta organiziramo fotonatečaj #LjubimGore.


Ocenjevalna komisija bo izbrala tri najboljše fotografije (od posameznega avtorja samo eno) in jih nagradila:
  • 1. nagrada: XL CEWE FOTOKNJIGA, trde platnice, fotopapir mat (26 str.), naročnina na Planinski vestnik 2024
  • 2. nagrada: Fotoplatno 60 x 40 cm, naročnina na Planinski vestnik 2024
  • 3. nagrada: A3 stenski koledar, naročnina na Planinski vestnik 2024

Nagrajene fotografije bodo v velikem formatu objavljene v Planinskem vestniku in razstavljene v Slovenskem planinskem muzeju.


Prijavite lahko fotografije z gorskega (hribovitega) sveta, njegovih naravnih in kulturnih lepot ter dejavnosti človeka v njem. Natečaja se lahko udeležijo vsi, ki jim fotografiranje ni edina ali poklicna dejavnost, razen članov uredniškega odbora Planinskega vestnika in njegovih zunanjih sodelavcev.

Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do tri fotografije v najvišji ločljivosti (priporočena ločljivost slik je 300 dpi). Pošljite jih na elektronski naslov fotonatecaj@pzs.si do 1. oktobra 2023 in v sporočilu navedite svoje podatke (ime, priimek, e-poštni naslov) in kratek opis fotografije.

Vsak udeleženec prejme bon v vrednosti 10 € za naročnino na Planinski vestnik za leto 2024.


Planinski vestnik
, najstarejša še izhajajoča slovenska revija, ljubitelje gora razveseljuje že 125 let, spremljevalec planincev je vse od časa Jakoba Aljaža. Ne bere se kot običajna revija, temveč kot povabilo planincem, alpinistom, smučarjem, kolesarjem, jamarjem, jadralnim padalcem … ali zgolj gorskim estetom, skratka vsem, ki vam veliko pomeni, da se s svojih aktivnosti v gorah vrnete domov zadovoljni in notranje izpolnjeni. Zato je za marsikoga nepogrešljivi spremljevalec tako doma kot v gorah.

Planinski vestnik najdete v Planinski trgovini PZS in bolje založenih kioskih, na osrednjo slovensko planinsko revijo se lahko naročite na tej povezavi, na e-naslovu pv@pzs.si ali številki 01 43 45 690. Celoletna naročnina (11 številk) je 44 EUR, za člane PZS s 25-odstotnim popustom le 33 EUR. Na planinsko branje!

 PRAVILA sodelovanja v fotonatečaju #LjubimGore