Izdelek meseca | vodnik Julijske Alpe: južni del

Vodnik meseca junija je planinski vodnik Julijske Alpe: južni del. Enciklopedični vodnik izpod peresa Andraža Poljanca je v tem času na voljo po polovični ceni.
Vodnik Julijske Alpe: Južni del bralcu predstavi južni rob Julijskih Alp. V enem delu je avtor zbral in predstavil vse markirane planinske poti ter večino ostalih poti in stezic na območju med Jelovico in Polovnikom. Vmes se spoznamo še s sredogorskimi vrhovi Ratitovca, Soriške planine, predstavljen je dolg Bohinjsko-Tolminski greben ter razčlenjena Krnska skupina. Z izjemo prvega, gozdnega dela, tod kraljujejo strme trave, ruševnata prostranstva in kraški podi. Na človeško neumnost in krvavo zgodovino nas opominjajo številni pomniki prve svetovne vojno, Rupnikove linije in Alpskega zidu, ki sedaj predstavljajo le še zanimivo popestritev planinskih izletov, tur in pohodov.

 Vsebina in primeri opisov

 


Vodnik Julijske Alpe: južni del je delo prekaljenega pisca Andraža Poljanca, ki enako vestno in sistematično opisuje markirane planinske poti kot tudi še številčnejše neoznačene poti. Za vnete raziskovalce je pripravil tudi nekaj zahtevnejših sladkorčkov.
CENA: v mesecu juniju s 50-odstotnim popustom - za 14,95 €* (redna cena 29,90 €). 
*z DDV

Le še do 30. junija plačilo možno tudi s turističnimi boni 21.