Beremo gore z Miheličem, Kočevarjem, Volkar Trobevškovo in Habjanom

Mednarodni festival Alpske konvencije Brati gore že peto leto razpira krila v dneh okrog 11. decembra, mednarodnega dneva gora. Po vsej Sloveniji se bo zvrstilo več kot 40 dogodkov, na katerih bodo sodelovali tudi avtorji Planinske založbe PZS. Jožu Miheliču lahko prisluhnete v Šentjurju, Kranju, Bohinju in Kopru, Radu Kočevarju in Mojci Volkar Trobevšek v Ljubljani in Kamniku, kjer se jima pridruži tudi Vladimir Habjan, ki bo nastopil še v Tolminu.
Jožas Mihelič in Rado Kočevar (foto Manca Ogrin)
Pedagog, alpinist, turni smučar in fotograf Joža Mihelič izhaja iz znane gorniške družine Miheličev. Njegovo avtobiografsko delo Vprašaj goro je žlahtna pripoved o skromnih in poštenih ljudeh, spomin na otroštvo v Bohinju, na prijateljske vezi, ki so nastale v dobi zorenja, na plezalne začetke in najbolj polna leta njegovega alpinizma ter na turno smučanje, ki mu ostaja zvest vse življenje. Nov slavospev bohinjskim goram odlikujeta izbrušen slog in ljubezen do gora, po katerem slovijo tudi dela Joževega brata Tineta Miheliča. Pod okriljem mednarodnega festivala Alpske konvencije Brati gore bo gostoval na treh prizoriščih po Sloveniji:

Knjiga Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja, ki sta jo soustvarila Rado Kočevar in Mojca Volkar Trobevšek, je zgodba, polna malih korakov, velikih odločitev, trdega dela, tovarištva, pristne ljubezni do gora in sočloveka ter neomajne vztrajnosti, ki so iz Rada ustvarili vrhunskega plezalca in vrhunskega človeka. Soavtorja knjige spominov in prijatelja iz različnih generacij se bosta na festivalu Brati gore predstavila v Kamniku (kjer bo pogovor z njima vodil Vladimir Habjan) in Ljubljani:

Vladimir Habjan, urednik Planinskega vestnika in Planinske založbe PZS ter avtor knjig Živeti z gorami, Čez rob in številnih planinskih vodnikov, bo mednarodni dan gora preživel v Tolminu:

Po vsej Sloveniji se bo zvrstilo še več planinsko obarvanih dogodkov >>> Brati gore 2019 - dogodki po vsej Sloveniji.

Toplo vabljeni na branje gora!