S polnimi pljuči: 31. slovenski knjižni sejem in planinska ponudba

Včeraj se je začel 31. slovenski knjižni sejem, na katerem vas že tradicionalno pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik. Razveselimo vas s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, letošnjimi novostmi ter že uveljavljenimi planinskimi vodniki, zemljevidi in leposlovjem. Vabljeni, da nas v Cankarjevem domu v Ljubljani obiščete vse do nedelje, 29. novembra 2015, vstop je prost.
Planinska založba PZS na 31. slovenskem knjižnem sejmu (foto Manca Čujež)

Največji knjižni dogodek na sončni strani Alp že diha s polnimi pljuči, notranjost Cankarjevega doma je postala pravo mravljišče ljubiteljev knjige in branja od blizu in daleč. 31. slovenski knjižni sejem poteka do nedelje, 29. novembra. Odprt je od 9. ure zjutraj, v četrtek in petek celo do 22. ure, v soboto do osmih in v nedeljo do šestih zvečer. Vstopnine ni.

V Cankarjevem domu v Ljubljani že tradicionalno najdete stojnico Planinske zveze Slovenije z izdelki Planinske založbe po posebnih sejemskih cenah in Planinskim vestnikom, letošnjim 120-letnikom. Veselimo se vas v 2. preddverju Cankarjevega doma (v bližini vhoda iz pasaže Maximarketa).

Vodnike Planinske založbe lahko kupite vsaj 20 % ceneje (glede na redne cene), posamezne tudi 40 ali 60 % ceneje. Za petino sta znižani letošnji vodniški novosti - enciklopedični vodnik Zahodne Julijske Alpe Klemna Janše ter dopolnjena in popravljena izdaja plezalnega vodnika Repov kot, Kamniška Bela avtorjev Toneta Golnarja, Silvija Morojne in Bojana Pollaka. Več knjig je na voljo le za 3 €.


Novosti Planinske založbe PZS so na 31. slovenskem knjižnem sejmu na voljo za petino ceneje, preostale edicije pa s tolikšnim ali še višjim popustom. (foto Manca Čujež)

Najmlajše obiskovalce - pa tudi starejše, saj je izjemno lepo darilo - privablja Planinski zabavnik, delovni zvezek o gorah z nalogami za zabavo, ustvarjanje, učenje in vzgojo, ki so ga pripravile Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk, ilustracije pa je prispevala Petra Grmek. Redno ceno 9,90 € smo na sejmu odbili za 20 % (7,92 €).

Enciklopedični vodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca Jožeta Draba lahko vašo zbirko in ideje obogati po akcijski ceni 22,90 (redna cena: 29,90 €). Tudi razkošna knjiga Vikija Grošlja Velikani Himalaje v angleškem prevodu Giants of the Himalayas je na voljo le za 22,90 (redna cena: 29,90 €).

Cene zemljevidov Planinske založbe so znižane vsaj 20 %, nekatere 40 ali 60 %. Letos so na sejmu prvič na voljo tudi plastificirani zemljevidi. Da ne boste v dilemi, katere že imate, vam predlagamo, da pred obiskom sejma preverite, kateri zemljevidi vam manjkajo oziroma so zastareli.

Posebno pozornost si zaslužita naša akcijska trojčka po razpolovljeni ceni:
- komplet planinskih zemljevidov Storžič (plastificirana zemljevida Triglavskega narodnega parka in osrednjega dela Karavank ter papirnati zemljevid Storžiča - Košute + flomaster riši-briši) 13,90 (redna cena: 27,80 €),
- komplet planinskih zemljevidov Krn (plastificirana zemljevida Kamniško-Savinjskih Alp in osrednjega dela Karavank ter papirnati zemljevid Krna)
13,90 (redna cena: 27,80 €).


Vznemirljiva ponudba planinskih zemljevidov na letošnjem knjižnem sejmu (foto Manca Čujež)

Pripravili smo tudi posebno akcijo planinskih zemljevidov 1 + 1. Pri nakupu planinskega zemljevida Triglavski narodni park, Kamniško-Savinjske Alpe ali Karavanke - osrednji del v papirnati ali plastificirani izvedbi vam podarimo zemljevid - izbrate lahko med naslednjimi: Posavsko hribovje - Boč - Bohor, Jalovec in Mangart, Krn, Ljubljana in okolica ali Storžič - Košuta.

Članom planinskih društev PZS nudimo 25 % popusta pri sklenitvi letne naročnine na Planinski vestnik. Cena letne naročnine je 39 € oz. 29,25 € za člane PD. Novim naročnikom podarimo planinski koledar 2016.

Prijazno vabljeni na 31. slovenski knjižni sejem!

Manca Čujež

-------------------------
Povezane novice:
Akcija zemljevidov 1 + 1 tudi na 31. knjižnem sejmu
Planinski zabavnik - novo v Planinski trgovini
Akcijski komplet planinskih zemljevidov TNP, Karavank in Storžiča
Nov akcijski komplet planinskih zemljevidov Kamniško-Savinjske Alpe, Karavanke in Krn
Težko pričakovane poletne novosti Planinske založbe PZS
Velikani Himalaje, knjiga vrhunskega slovenskega alpinista Vikija Grošlja, v angleški izdaji
O gigantski Himalaji in precej nižjih Julijskih Alpah

Zima je pred vrati - naj vas (p)ogreje Planinski vestnik