Velikani Himalaje, knjiga vrhunskega slovenskega alpinista Vikija Grošlja, v angleški izdaji

Če bi želeli svoje tuje prijatelje ali poslovne partnerje, sorodnike ali znance v tujini obdariti s knjigo Giants of the Himalayas in se v letu pomembnih obletnic tudi tako pokloniti slovenskemu alpinizmu, bomo veseli vašega naročila. Naj spregovorijo slovenska vztrajnost, predanost visokim ciljem in njihovo uresničevanje!
Viki Grošelj s slovensko in angleško izdajo knjige Velikani Himalaje (foto Manca Čujež)

Velikani Himalaje, štirinajsta knjiga vrhunskega slovenskega alpinista in himalajca Vikija Grošlja, je pri Planinski založbi PZS zaživela tudi v angleški izdaji z naslovom Giants of the Himalayas.

Grošljeva poznavalska predstavitev vseh štirinajstih osemtisočakov, njegov oris zgodovine vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli v sam svetovni vrh, je tako v angleškem jeziku dosegljiva tudi svetovnemu bralstvu, prav gotovo pa je tudi svojstveno darilo, sploh v letu, ko praznujemo 40. obletnico prvega slovenskega vzpona na osemtisočak (Makalu 1975) in 20. obletnico zadnjega osvojenega slovenskega osemtisočaka (Anapurna 1995).

Da smo Slovenci med vodilnimi narodi v alpinizmu, nam svet brez obotavljanja priznava. Kot pravi Grošelj, so za tako mogočen himalajski opus in visok ugled slovenskega alpinizma v prvi vrsti zaslužni slovenska vztrajnost, predanost visokim ciljem in njihovo uresničevanje – vrline, ki so prav tako gibalo osebnih, družbenih in poslovnih uspehov.

Knjiga velikega formata (20 x 25,5 cm) s trdimi platnicami in barvnimi fotografijami obsega 248 strani stane 29,90 EUR.

Če bi želeli svoje tuje prijatelje ali poslovne partnerje, sorodnike ali znance v tujini obdariti s knjigo Giants of the Himalayas in se tako tudi pokloniti slovenskemu alpinizmu, bomo veseli vašega naročila prek elektronske pošte na trgovina@pzs.si, na telefonski številki +386(0)1 434 56 84 pa tudi prek brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).

Prijazen himalajski pozdrav!

Planinska trgovina PZS