Izdelek tedna - Plezalni vodnik Logarska dolina, zahodni del

V tednu od 12. do 19. julija 2012 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna - PLEZALNI VODNIK LOGARSKA DOLINA, ZAHODNI DEL. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom.
Plezalni vodnik Logarska dolina - zahodni del
Druga popravljena in razširjena izdaja
Zbrala in uredila Silvo Babič in Tone Golnar

Plezalni vodnik opisuje stene in smeri od Brane do Strevčove peči, vključuje tudi Matkóv kot, plezališča in nekaj zaledenelih slapov. V vodniku je moč najti tudi nekaj nasvetov za alpinistične in turne smučarje. 

Logarska dolina - opis območja

Solčavsko je obsežna pokrajina v povirju Savinje. Osrednje strnjeno naselje je 660 metrov visoko ležeča slikovita vas Solčava z ljubko gotsko cerkvico na vzpetini, stisnjena ob Savinji, obdana s strmimi gozdnatimi pobočji in belimi stenami Raduhe, Olševe in vrhovi vzhodnega dela osrednjega grebena Kamniških in Savinjskih Alp. Do vznožja osrednjega grebena segajo iz Solčave čudovite ledeniške doline Robanov kot, Logarska dolina in Matkóv kot. V dnu dolin se iz proda in ledeniških skal porajata močna potoka - Jezera v Matkovem kotu in Črna izpod slapu Rinke, ki se na začetku Logarske doline združita v Savinjo.  Nad Solčavo se Savinjska dolina izredno zoži. Reka si je tu izdolbla strmo sotesko. Nad njo na levem bregu izstopajo prepadne stene, imenovane Peči. Prisojne Klemenča, Jameljska, Gólerjeva in Strevčóva peč so pravi raj za neučakane alpiniste, ki jih prebudi zgodnja pomlad, ko je v drugih osojnih stenah še obilo snega. Ko se soteska konča, se nam odpre znamenita Logarska dolina, desno pa je prehod v vzporedno dolino Matkóv kot.

V Logarski dolini si lahko ogledate tudi naravne znamenitosti: Brložniške slapove, Logarjevo lipo, Plesnikov brest, Matkóvo okno, Matkóv škaf, Potočko zijavko ... 

V plezalnem vodniku Logarska dolina - zahodni del so opisane smeri na naslednje gore, torej so vključene: Brana, Turska gora, Mala Rinka, Štajerska Rinka, Koroška Rinka ali Križ, Mrzla gora, Matkóv kot, Okno, Mrzla gora, Krnička gora, Matkóva kopa, Klemenča peč, Jameljska peč, Gólerjeva peč, Strevčóva peč ...

Obseg: 176 strani.
Teža: 410,00 g.

PZS, 1999

CENA: V času od 12. do 19. julija 2012 lahko plezalni vodnik kupite po akcijski ceni s 25-odstotnim popustom: 12,53 €*(redna cena: 16,70 €).
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

INFORMACIJE in NAROČILA:
Planinska zveza Slovenije, Planinska založba,
- na sedežu: Dvorakova ulica 9, Ljubljana, v času uradnih ur
- po pošti: p. p. 214, SI-1001 Ljubljana,
- telefonu: 01 43 45 684 ali faksa: 01 43 45 691,
- prek brezplačne številke 080 1893 (24 ur/dan, vse dni v letu),
- prek e-naročila: narocilo@pzs.si ali
- prek spletne trgovine PZS.

• Slovenski planinski muzej,
- Triglavska cesta 49, 4281 Mojstrana,
- tel: 08 380 67 30, fax: 04 589 10 35,
- e-naročila: info@planinskimuzej.si.

Srečno, varno na vseh potepih!

Vabljeni seveda, da se sprehodite tudi skozi ostalo bogato ponudbo Planinske založbe PZS in poiščete zase ali prijatelje primeren planinski zemljevid, leposlovno knjigo, priročnik, najnovejši planinski vodniki itd.

PLANINSKA ZALOŽBA PZS
--------------------------------------------------------------------------------
Preberite še: Darilni boni sedaj tudi v Planinski založbi PZS.