Izdelek tedna - IVERÍ Z GRINTOVCEV

V tednu od 8. do 15. decembra 2011 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: knjigo IVERÍ Z GRINTOVCEV. V času tega tedna lahko knjigo kupite s 25-odstotnim popustom.
Za branje v času praznikov vam je Planinska založba pripravila knjigo Iverí z Grintovcev avtorja Vlasta Kopača. V knjigi, ki jo je bogato opremil s svojimi izrednimi ilustracijami, nam radoživo pripoveduje zgodbe o nekdanjih časih in ljudeh na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. S svojim raziskovanjem arhitekturnega, etnografskega, zgodovinskega in jezikovnega izročila nam je ohranil neprecenljive dragocenosti. Umetnine, ki jih je ustvarjal »iz čistega veselja«, pa v svoji popolni ubranosti z dušo slovenske pokrajine ostajajo v zakladnici naše kulture.

Avtor je bil inženir arhitekt, ugledni javni in kulturni delavec, alpinist in gorski reševalec ter častni predsednik Planinske zveze Slovenije. V knjigi nam Vlasto Kopač s svojo radoživostjo pripoveduje o nekdanjih časih in ljudeh v naših gorah na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Vsebina je zaokrožena v na videz preproste zgodbe o ljudeh in dogodkih. Pripovedi ves čas zrcalijo prvobitnost, vmes pa zažarijo posamezne posebnosti, povedane preprosto in mimogrede. Zavemo se, da gre za nekaj starodavnega in dragocenega, kar je avtorjeva beseda otela pozabi. Vse zgodbe, ki so bile objavljene v Planinskem vestniku od leta 1940 in drugod, je temeljito dopolnil ali celo napisal na novo. Knjigo prepletajo njegove številne izredne perorisbe, ki doslej še niso bile objavljene v njegovi samostojni knjigi. Sedaj je vsaj del njegovega obsežnega dela pred nami.

Kot priznani oblikovalec je knjigo, ki ima 240 strani, tudi sam skrbno oblikoval in jo opremil s kar 221 različnimi ilustracijami. V njej je 21 njegovih inicialk, 70 njegovih vinjet in 36 risb ter 81 fotografij in 4 barvne priloge.

Knjigo, ki jo je uredil France Malešič, je izšla kot šesta v zbirki Med gorskimi reševalci.

CENA: V času od 8. do 15. decembra 2011 je knjiga na voljo po akcijski ceni s 25-odstotnim popustom, in sicer po 13,77 €* (v redni prodaji 18,36 €).
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

INFORMACIJE in NAROČILA:
Planinska zveza Slovenije, Planinska založba,
- po pošti: Dvorakova ulica 9, p. p. 214, SI-1001 Ljubljana,
- po telefonu: 01 43 45 684 ali faksu: 01 43 45 691,
- e-naročila: planinska.zalozba@pzs.si ali
- preko spletne trgovine PZS.

Slovenski planinski muzej,
- Triglavska cesta 49, 4281 Mojstrana,
- tel. 08 380 67 30, fax: 04 589 10 35,
- e-naročila: info@planinskimuzej.si.

Želimo vam obilo toplih večerov in lepih trenutkov v naravi!

Vabljeni seveda, da se sprehodite tudi skozi ostalo bogato ponudbo Planinske založbe PZS in poiščete zase ali prijatelje primeren planinski zemljevid, leposlovno knjigo, priročnik, najnovejši planinski vodniki itd.

PLANINSKA ZALOŽBA PZS