Tone Škarja in Po svoji sledi na 27. slovenskem knjižnem sejmu

Na forumu 27. slovenskega knjižnega sejma je v sredo, 23. novembra, legendarni alpinist Tone Škarja predstavil svojo najnovejšo in hkrati najobsežnejšo knjigo Po svoji sledi.
Tone Škarja je svojo alpinistično pot in knjigo Po svoji sledi predstavil na 27. slovenskem knjižnem sejmu, foto Janez Platiše
Pogovor z avtorjem o knjigi in o zanimivi, bogati, več kot 55-letni alpinistični poti je vodil urednik knjige France Malešič.

Knjiga Toneta Škarje s pomenljivim naslovom Po svoji sledi je najobsežnejše delo našega uglednega alpinističnega in odpravarskega veljaka, ki je bil pri vseh dogajanjih ves čas zraven pa vendar je vedno hodil povsem po svoji poti.

Naš alpinist, gorski reševalec, publicist in pisatelj Tone Škarja, ki je letos prejel tudi Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu, je svoje najobsežnejše delo pisal pravzaprav vseh 55 let svojega alpinističnega udejstvovanja, najprej na kratko v svoj dnevnik in sam zase, sedaj pa odkritosrčno in temeljito tudi za vse bralce.

Več o knjigi in napoved predstavitve na 27. slovenskem knjižnem sejmu.

Fotoutrinke s predstavitve knjige Po svoji in pogovora z avtorjem Tonetom Škarjo si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, foto Janez Platiše.

27. slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu je odprt od 23. do 27. novembra,
slovesno odprtje pa je bilo v torek, 22. novembra. Tokrat se na sejmu med razstavljavci s svojimi edicijami predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije in njena Planinska založba.

Lepo povabljeni in dobrodošli v Cankarjev dom!

Zdenka Mihelič