Knjiga Po svoji sledi na 27. slovenskem knjižnem sejmu

V torek, 22. novembra, se v Cankarjevem domu začenja že 27. slovenski knjižni sejem. Tokrat se bo na sejmu med razstavljavci s svojimi edicijami predstavljala tudi Planinska zveza Slovenije in njena Planinska založba. V okviru sejma boste lahko v sliki in besedi prisluhnili zanimivi predstavitvi knjige Toneta Škarje PO SVOJI SLEDI.
Predstavitev knjige Po svoji sledi bo v sredo, 23. novembra, ob 18.15 v drugem preddverju Cankarjevega doma, v sklopu Foruma za obiskovalce.

Pogovor ob video projekciji z avtorjem ob izidu njegove najnovejše knjige bo vodil urednik France Malešič. V knjigi se avtor ozre na svojo dolgo in zanimivo alpinistično pot.

Napoved pogovora ob video projekciji na spletni strani knjižnega sejma.

Več o 27. slovenskem knjižnem sejmu.

Več o knjigi Po svoji sledi.

Lepo povabljeni na zanimiv pogovor!Knjiga Toneta Škarje s pomenljivim naslovom Po svoji sledi je najobsežnejše delo našega uglednega alpinističnega in odpravarskega veljaka, ki je bil pri vseh dogajanjih ves čas zraven pa vendar je vedno hodil povsem po svoji poti.

Naš alpinist, gorski reševalec, publicist in pisatelj Tone Škarja, ki je letos prejel tudi Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu, je svoje najobsežnejše delo pisal pravzaprav vseh 55 let svojega alpinističnega udejstvovanja, najprej na kratko v svoj dnevnik in sam zase, sedaj pa odkritosrčno in temeljito tudi za vse bralce. Uganko življenja in smrti si avtor zastavi prav na začetku knjige ter nanjo posredno išče odgovor in odgovarja skozi svoje delo, zapiske, odprave, bilo jih je kar 17, vzpone, doživetja, prijatelje in vse do konca knjige skozi pot samo. "Zakaj je nekaterim dano preživeti vse nesreče, druge pa že prva za vedno izloči? Zakaj so naše sledi različno dolge? Zakaj sem sam lahko vse preživel? Tega se seveda nisem odločil sam, vedno pa sem čutil odgovornost do življenja," je dejal avtor.

Nekaj notranjih strani si lahko pogledate tudi v spodnji fotogaleriji.