Tomaž Humar, Ni nemogočih poti (dopolnjena izdaja) na voljo v Planinski založbi

Planinska založba PZS obvešča, da je v prodaji knjiga Tomaža Humarja, Ni nemogočih poti (dopolnjena izdaja). Knjigo je založila založba Sanje & Humar - Third Eye. Knjiga prinaša opise Humarjevih najpomembnejših alpinističnih vzponov. Uvoda h knjigi sta napisala Reinhold Messner in Carlos Carsolio, Humarjeva velika prijatelja in občudovalca.
Informacije in naročila:

Planinska založba PZS,

Dvoržakova 9, p.p. 214

1001 Ljubljana

tel.: 01 43 45 684, fax: 01 43 45 691

e-mail: planinska.zalozba@pzs.si ali preko spletne strani.

Leta 2001, po zmagovitem vzponu na Daulagiri in katastrofalnem padcu ob gradnji domače hiše, zaradi katerega so mu zdravniki napovedovali, da ne bo nikoli več hodil, je svetovno znani alpinist Tomaž Humar izdal avtobiografijo z naslovom Ni nemogočih poti, v kateri je opisal najpomembnejše vzpone svoje kariere. Skozi sočno in neposredno pripoved so bralci dobili vpogled v življenje enega najboljših alpinistov našega časa.

Pričujoča, dopolnjena izdaja poleg omenjenih besedil prinaša tudi pregled pomembnejših Tomaževih vzponov od leta 2002 dalje ter dve novi besedili Tomaževih prijateljev in plezalskih kolegov Carlosa Carsolia in Reinholda Messnerja.

... Čez nekaj časa spoznaš rahlo razliko med držanjem za roke in oklepanjem duše. Spoznaš, da ljubezen ne pomeni odpiranja in da družba ne pomeni varnosti. Spoznavati začenjaš, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Priznavati začenjaš svoje poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, s pokončno držo odraslega, ne s potrtostjo otroka. Naučiš se graditi vse svoje poti danes, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Čez čas spoznaš, da te celo sonce opeče, če se mu predolgo izpostavljaš. Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. In nauči se, da resnično lahko zdržiš ... Da si resnično močan in da si resnično vreden.