Marjan Bradeško: Hodim, torej grem | Cerknica

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Marjana Bradeška Hodim, torej grem v četrtek, 6. junija 2024, ob 19.00 v prostorih knjižnice Jožeta Udoviča Partizanska cesta 22, 1380 Cerknica. Avtor nas bo s fotografijami najprej popeljal med kraške goličave Slovenske Istre do Triglava, od mračnih grap predgorja Julijskih Alp do haloških gričev. Popeljal pa nas bo tudi med domače polhograjske griče in preko meje, v Zahodne Julijce in v Ziljske Alpe.
Marjan Bradeško: Hodim, torej grem | Cerknica (foto Mojca Bradeško)
Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Marjana Bradeška

četrtek, 6. junija 2024, ob 19.00 v prostorih knjižnice Jožeta Udoviča Partizanska cesta 22, 1380 Cerknica.


Avtor nas bo s fotografijami najprej popeljal med kraške goličave Slovenske Istre do Triglava, od mračnih grap predgorja Julijskih Alp do haloških gričev. Popeljal pa nas bo tudi med domače polhograjske griče in preko meje, v Zahodne Julijce in v Ziljske Alpe.

Avtorja in knjigo bo v pogovoru predstavila Alenka Veber.

Marjan Bradeško nas v knjigi Hodim, torej grem s pretanjenim občutkom za besedo neustavljivo vabi v naravo in gore. Knjiga je leposlovna, a bodo bralci v njej našli dovolj navdiha za odkrivanje prelepih koncev v gorah in tudi širše ter zavedanje, naj se gori približajo s spoštovanjem in preudarnostjo in z nje odnesejo spomine, ki jim dajejo moč za vsakdan. Čudoviti opisi, ki se postavljajo ob bok estetom planinskega leposlovja, kot so Julius Kugy, France Avčin, Marijan Lipovšek in Tine Mihelič (tako v spremni besedi zapiše Andrej Mašera), kar vabijo bralca, da si obuje planinske čevlje in gre na pot.

Posebnost knjige je prav v občutenih opisih narave, iz katerih bralec kar začuti, kako je tam. Tudi brez slike - čeprav je v knjigi veliko lepih fotografij. In knjiga je posebna tudi zato, ker v njej niso le gore, pač pa tudi planjave, gozdovi, grape s slapovi, vinogradi. Saj, hoditi je mogoče prav povsod. Hoditi in občudovati lepote narave pa je tudi glavno sporočilo - in povabilo Bradeškove knjige Hodim, torej grem.

-------------------------
Povezane novice:
Hodim, torej grem - po samotnih poteh z Marjanom Bradeškom
Hodim, torej grem - pomladno praznovanje samote in tišine v Trnovskem gozdu