Irena Mušič Habjan in Vladimir Habjan s Karnijci zaokrožila po slovenskih medijih

Ne dogaja se pogosto, da bi zakonca delila strast do istih stvari. Vsaj ne tako intenzivno, kot to počneta alpinista, gorska reševalca ter avtorja številnih vodnikov v tako imenovani nekoristni svet, Irena Mušič Habjan in Vladimir Habjan. V njuni družbi se je v nočnem programu Radia Slovenija na številna brezpotja vseh vrst podal voditelj Jure K. Čokl. V tem tednu smo z avtorjema vodnika Karnijske Alpe ta skrivnostni gorski svet spoznavali tudi v Delu, Dnevniku, Slovenskih novicah, na Siol.net in STA.
Vladimir Habjan in Irena Mušič Habjan z vodnikom Karnijske Alpe (foto Manca Ogrin)
Morda bi studiu nočnega programa nacionalnega radia glede na udeležbo nocoj lahko rekli kar bazni tabor. Z voditeljem Juretom K. Čoklom bosta bivakirala izkušena avtorja številnih vodnikov, alpinista in gorska reševalca, glavni urednik in članica uredniškega odbora Planinskega vestnika, predvsem pa zakonca Irena Mušič Habjan in Vladimir Habjan.

Vabljeni k poslušanju oddaje Nočni obisk Prvega programa Radia Slovenija, ki je bil na sporedu v noči na 20. oktober, v spletnem arhivu Radia Slovenija >>>


Vladimir Habjan in Irena Mušič Habjan s svojim novim vodnikom po Karnijskih Alpah (foto Manca Ogrin)

Zakonca Habjan sta svojo strast nazadnje prelila med platnice vodnika Karnijske Alpe - Med Julijci in Dolomiti, ki je poleti izšel pri Planinski založbi, Slovenci pa smo z njim dobili tako rekoč enciklopedijo Karnijskih Alp, saj niti Italijani nimajo tako celovitega vodnika po tem gorovju, ki se od avstrijsko-italijanske meje razteza daleč proti jugu, do Furlanske nižine.
>>> Enciklopedija Karnijskih Alp, kot je nimajo niti Italijani

Prejšnji teden sta Irena in Vlado prgišču novinarjev vodnik predstavila tam, kjer je nastajal - v Karnijskih Alpah, v tem tednu pa smo ta skrivnostni gorski svet spoznavali tudi v Delu, Dnevniku, Slovenskih novicah in na portalu Siol.net.


Divje, skrivnostne in prostrane Karnijske Alpe, kot se pokažejo med vzponom na Monte Zermulo (foto Manca Ogrin)

 Skrivnostno gorstvo med Julijci in Dolomiti (Delo: Tina Horvat)
Karnijske Alpe: Na izletu z Vladimirjem Habjanom in Ireno Mušič Habjan, ki z vodnikom razkrivata te Slovencem manj znane gore.

 Divje, skrivnostne in prostrane Karnijske Alpe (Dnevnik: Vesna Levičnik)
Reportaža: V družbi zakoncev Habjan, avtorjev novega planinskega priročnika Karnijske Alpe: Med Julijci in Dolomiti, smo se povzpeli na 2143 metrov visok Monte Zermula.

 Začarali so ju skrivnostni Karnijci (Slovenske novice: Tina Horvat)
Z zakoncema Habjan na turo po čudovitih porstranstvih nam malo znanega gorstva.

Spregledane Karnijske Alpe, ki so nam odslej lažje dostopne #video (Siol.net: Matej Podgoršek)
Predstavitev pohoda na Monte Zermulo (2.143 m) in Karnijske Alpe skozi oči Vladimirja Habjana in Irene Mušič Habjan, ki sta napisala in pri založbi Planinske zveze Slovenije izdala najpopolnejši vodnik po tem precej spregledanem gorovju med bolj priljubljenimi Julijskimi Alpami in Dolomiti.

Planinci dobili še "enciklopedijo" Karnijskih Alp (STA: Aleksander Gasser)
Ljubljana, 22. oktobra - Slovensko planinstvo je bogatejše še za vodnik po Karnijskih Alpah, gorovju med Julijci in Dolomiti, kjer je čutiti skrajni zahodni vpliv slovenstva in slovenskega jezika. Izkušena gornika in publicista Vladimir Habjan in Irena Mušič Habjan sta v vodniku izbrala 80 ciljev v tem gorstvu.