Po poteh XIV. divizije | Ivan Šalamon in Franci Horvat nočna gosta na Radiu Slovenija

Vezna planinska pot XIV. divizije je za Slovensko planinsko potjo druga najstarejša obhodnica po Sloveniji, ki je v zadnjem desetletju doživela temeljito prenovo. Gosta Nočnega obiska bosta vodja obnove omenjene poti Ivan Šalamon in avtor vodnika Po poteh XIV. divizije Franci Horvat, ki je izšel pri Planinski založbi PZS. Vabljeni k poslušanju nočnega pogovora, ki je bil 3. junija, v spletnem arhivu Prvega programa Radia Slovenija!
Po poteh XIV. divizije | Ivan Šalamon in Franci Horvat nočna gosta na Radiu Slovenija (foto Manca Ogrin)
"Vezna planinska pot XIV. divizije je za Slovensko planinsko potjo druga najstarejša obhodnica po Sloveniji, ki je v zadnjem desetletju doživela temeljito prenovo, ob tem je je pri Planinski založbi Planinske zveze Slovenije izšel planinsko-zgodovinski vodnik Po poteh XIV. divizije. Gosta Nočnega obiska bosta vodja obnove omenjene poti Ivan Šalamon in avtor vodnika Po poteh XIV. divizije Franci Horvat. Po polnoči boste izvedeli, kako je pot zaživela v prenovljeni podobi in kako je povezana z zgodovino ter na kakšen način vas bo po njej popeljal vodnik, ki ne vsebuje le tras poti, ampak tudi mnogo zgodovinskih dejstev," je nočni pogovor napovedal voditelj Aleš Ogrin.


Nov planinsko-zgodovinski vodnik Po poteh XIV. divizije (foto Manca Ogrin)

Vabljeni k poslušanju oddaje Nočni obisk, ki je bila na sporedu 3. junija, v spletnem arhivu Prvega programa Radia Slovenija!

--------------------------
Povezana novica:
Po poteh XIV. divizije po temeljiti prenovi z novim vodnikom