Iztok Tomazin: Na meji – tihotapske in mejaške zgodbe od Karavank do Himalaje | 16. FGF

Alpinist, himalajec, gorski reševalec in zdravnik Iztok Tomazin bo na 16. Festivalu gorniškega filma ob knjigi Na meji predstavil tihotapske in druge z mejami v gorah povezane zgodbe od Karavank do Himalaje - v četrtek, 17. februarja, ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Na meji in Iztok Tomazin (foto Marko Čar)
Alpinist, himalajec, gorski reševalec in zdravnik Iztok Tomazin bo na 16. Festivalu gorniškega filma ob knjigi Na meji predstavil tihotapske in druge z mejami v gorah povezane zgodbe od Karavank do Himalaje - v četrtek, 17. februarja, ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani

Knjiga Na meji je zbirka tihotapskih in drugih z mejami v gorah povezanih zgodb od Karavank do Himalaje, od tragičnih povojnih dogodkov v Karavankah, do napetih tihotapljenj mladega alpinista v domačih gorah v najslabših možnih pogojih in poznejših mejaških pustolovščin v najvišjih svetovnih gorstvih, obogatena s številnimi razmišljanji in bogatim fotografskim materialom. Tomazinove zgodbe se zdijo v obdobju koronskih omejitev, begunskih in migrantskih kriz ter drugih družbenih sprememb še posebej aktualne, sicer pa je pionir prostega plezanja na Slovenskem, alpinist in himalajec, gorski reševalec in zdravnik kronist svojih lastnih in nekaterih tujih ilegalnih prehajanj geografskih meja ter raziskovanja in preseganja osebnih meja in omejitev.

Predavanju Iztoka Tomazina ob fotografijah bo sledil pogovor, ki ga bo moderiral dr. Tomo Virk. Na dogodku bo mogoče tudi kupiti knjigo Na meji po promocijski ceni. 

Vabljeni!

-------------------------
Povezana novica:
Na meji, tihotapske zgodbe Iztoka Tomazina