Planinska literatura tudi v eKnjižnici in eKnjigarni Biblios

Biblos je prva slovenska eKnjižnica in eKnjigarna. Omogoča ugoden nakup in izposojo eKnjig, katerim so se pred kratkim pridružila tudi tri planinska dela dela: Velikani Himalaje, Ljudje v gorah in Čez rob.
Portal BIBLOS najdete na spletni strani www.biblos.si, kjer so na ogled vse eKnjige, ki so na voljo, tudi tri izdane s strani Planinske založbe PZS. Branje eKnjig je enostavno in ugodno. Lahko si jih izposodite ali pa kupite na večini sodobnih naprav: računalnikih, tablicah, telefonih in bralnikih.


Planinska založba PZS je zaenkrat pripravila naslednja knjižna dela:

  • Ljudje v gorah: je zbirka izpod peresa Dušana Škodiča, ki prinaša petnajst zgodovinskih zgodb, vpetih v gorsko okolje. V ospredju vseh je preprost posameznik, ki je le igračka narave v usodnih trenutkih, v katerih se znajde. V Biblosu je na voljo že za 4,99 €.
  • Velikani Himalaje: že štirinajsta knjiga Vikija Grošlja, v kateri predstavlja vseh štirinajst osemtisočakov in oriše zgodovino vzponov nanje. Poseben poudarek je namenjen delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V Biblosu je na voljo že za 6,99 €.
  • Čez rob Vladimirja Habjana je zbirka petnajstih kratkih zgodb, v katerih je glavna tematika gorsko reševanje, pa tudi alpinizem in splošne planinske teme. V Biblosu je na voljo že za 4,99 €.