9. festival Brati gore | vabilo za prijavo dogodkov

Stalni sekretariat Alpske konvencije vsako leto literarni in kulturni dediščini Alp posveti festival Brati gore, ki ga sestavlja mozaik dogodkov v organizaciji številnih partnerjev širom Alp in onkraj njih. Festival, ki se vsako leto odvija okoli mednarodnega dneva gora, 11. decembra, ponuja priložnost, da predstavimo in proslavimo literarno in kulturno pestrost Alp. Vabljeni k organizaciji dogodkov - in njihovi registraciji do 30. novembra 2023.
Festival Brati gore
Knjige in čudežne zgodbe, ki so ujete na njihove strani, nam omogočajo, da srečamo nove ljudi ter raziskujemo nove svetove in ideje, nekaj tako enostavnega, kot je branje, pa spremenijo v pustolovščino in potovanje. Knjige in literatura predstavljajo tudi enega izmed temeljev naše kulturne dediščine.

Stalni sekretariat Alpske konvencije vsako leto literarni in kulturni dediščini Alp posveti festival Brati gore, ki ga sestavlja mozaik dogodkov v organizaciji številnih partnerjev širom Alp in onkraj njih.

Festival Brati gore, ki se vsako leto odvija okoli mednarodnega dneva gora, 11. decembra, ponuja priložnost, da predstavimo in proslavimo literarno in kulturno pestrost Alp. Tema letošnjega mednarodnega dneva gora je obnavljanje gorskih ekosistemov.

Letos bo festival potekal že devetič, in če se ga v preteklih letih še niste udeležili, vas toplo vabimo, da se nam pridružite in tudi sami organizirate (ali obiščete) dogodek! Ti so lahko kakršne koli oblike - od projekcije filma, predavanja, branja poezije, umetniške inštalacije ali vodenega pohoda. Pomagajte organizirati izkušnjo, ki ponazarja ustvarjalne, domišljijske in čustvene - ter morda tudi zmedene - vidike Alpske literature!

Stalni sekretariat Alpske konvencije vas bo podprl s promocijo vašega dogodka na družabnih omrežjih ter s plakati, knjižnimi kazali in drugimi materiali (za zagotovitev teh materialov je potrebna registracija dogodka do 30. novembra 2023).

Vabljeni k sodelovanju in soustvarjanju 9. festivala Brati gore!