NOV PLANINSKI VODNIK | Julijske Alpe, zahodno od Soče in Pišnice

Planinski vodnik Julijske Alpe, Zahodno od Soče in Pišnice je zrasel iz semena enciklopedičnih planinskih vodnikov Planinske založbe. Klemen Janša in Jože Drab sta iz množice opisanih pristopov na vrhove in poti izluščila 45 najlepših.
Opisane poti, izleti in ture, opisane v prihajajočem novem vodniku Julijske Alpe: zahodno od Soče in Pišnice vas popeljejo na 45 čudovitih planinskih ciljev, med katerimi bo prav vsak našel nekaj zase. Lahki izleti so pisani na kožo tudi mlajšim planincem, za izurjene gornike pa sta avtorja pripravila nekaj opisov tehnično (zelo) zahtevnejših poti.

Izleti in ture, opisani v vodniku Julijske Alpe: zahodno od Soče in Pišnice opisujejo poti na vrhove, posejane v zahodnem delu Triglavskega narodnega parka in zamejskih Zahodnih Julijcih. Točneje, gre za območje gorskih skupin Jalovca, Mangarta, Bavškega Grintavca, Viša, Montaža, Kanina in Julijskih Predalp.

»Med opisanimi vrhovi najdemo gorske mogočneže, ki nas že iz dolin vabijo s svojimi strmimi stenami in oblikami. Na popularnih vrhovih (Mala Mojstrovka, Slemenova špica) najverjetneje ne bomo sami. V samoti pa se bomo razgledovali na drugih, manj znanih (Plešivec, Lopič). Tudi nižji vrhovi (Ciprnik, Matajur, Svinjak) so lahko zelo zanimivi, še posebej, če je višje še vedno sneg.«

Vodnik Julijske Alpe: zahodno od Soče in Pišnice prepriča:
  • z nazornimi opisi 45 gora in poti primernih za otroke, najbolj našpičene in bolj umirjene hribovce.
  • S kvalitetnimi fotografijami in odličnimi zemljevidi s prikazom poteka poti.
  • z odličnim pisanjem izkušenih poznavalcev Julijskih Alp - Klemna Janše in Jožeta Draba.


 Izvleček vsebine


Nov planinski vodnik JULIJSKE ALPE: ZAHODNO OD SOČE IN PIŠNICE že najdete v spletni Planinski trgovini in na naših knjižnih policah v Ljubljani. Naročite ga lahko tudi na brezplačni telefonski številki (24/7) 080 18 93 ali na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si.

Cena novega planinskega vodnika JULIJSKE ALPE: ZAHODNO OD SOČE IN PIŠNICE: 31,90 €

* Zakon o enotni ceni knjige veleva, da v času šestih mesecev od izdaje kakršnokoli zniževanje cene ni dovoljeno.V pomoč pri načrtovanju in izvedbi tur na zahodni strani Soče in Pišnice so naši izvrstni planinski zemljevidi: