Stol - 1 : 25 000 - nov planinski zemljevid v naši zbirki

Stol - 1 : 25 000 je naslednik priljubljenega planinskega zemljevida Stol in Begunjščica. Območje je razširjeno in poleg velikana Karavank obsega celoten greben pogorja vse do Dovške Babe na zahodu ter do Planine Korošice na vzhodu.
Planinski zemljevid Stol - 1 : 25 000 obsega obširnejše območje kot njegov predhodnik Stol in Begunjščica. Osrednji vrh, Stol, je postavljen v sam center, tako da zemljevid pokrije prav vsa izhodišča ter poti, ki vodijo na njegov vrh - tudi z avstrijske strani. Sicer pa zemljevid Stol - 1 : 25 000 pokrije območje med Dovško Babo in Pokljuško sotesko na zahodu ter Planino Korošico in Dobrčo na vzhodu. Na jugu se zamljevid zaključi z Blejskim jezerom in okoliškimi planinskimi in sprehajalnimi oz. turističnimi potmi, na severu pa je zemljevid zaključen z Golico in Slovenjim Plajberkom.

Zadnjo stran zemljevida poleg legende ter opisa planinskih koč s kontaktnimi podatki, dopolnjujeo opisi poti vzponov na priljubljene cilje Karavank. V besedi in preglednem reliefnem prikazu so predstavljeni vzponi na Stol, Begunjščico, Golico, Struško in Dobrčo.

Planinski zemljevid Stol - 1 : 25 000 sledi prenovljenim izdajam GrintovcevBohinja in Triglava. Tako kot na omenjenih zemljevidih tudi na temu najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti, smeri turnih smukov in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

Povabljeni v osrčje sončne strani Karavank!

Planinski zemljevid Stol - 1 : 25 000 je lahko vaš že za 8,10 €. Dobite ga lahko v Planinski trgovini na sedežu Planinske zveze Slovenije ali pa v naši spletni trgovini. Sicer pa tudi na policah naših pogodbenih partnerjev po vsej Sloveniji ter tudi v prenekaterih planinskih kočah!

Srečno in varno na vaših poteh!


Oglejti si še preostalo ponudbo planinskih zemljevidov slovenskih in tujih gora! Najdete jih v spletni Planinski trgovini.
 

Informacije in naročila:

Planinska trgovina (v času uradnih ur),

  • Dvorakova ulica 9, Ljubljana
  • po pošti: p. p. 214, SI-1001 Ljubljana
  • po telefonu: 01 43 45 684
  • po faksu: 01 43 45 691
  • e-naročilo: trgovina@pzs.si
  • brezplačna številka 080 18 93 (24 ur/dan, vse dni v letu)
  • spletna trgovina PZS