Novice

Prikazano: 421 - 450 od 641 zapisov

INTERVJU: dr. Matjaž Kmecl - Tam zgoraj je svojevrstno »osvobojeno ozemlje«

Planinski vestnik - Vladimir Habjan: Akademik dr. Matjaž Kmecl je z gorami povezan od malih nog. Pravi, da ga je tja zvabila nekakšna erotika, v gimnaziji pa ga je s planinstvom zastrupil njegov ravnatelj Tine Orel. Za Kmecla je tam zgoraj svojevrstno »osvobojeno ozemlje«, kjer se lahko vsaj malce očisti od čadaste doline in vsakodnevne rutine.

Planinski vestnik, oktober 2013

Oktobrsko temo meseca smo v Planinskem vestniku namenili potem brez markacij in brezpotjem. V prispevkih so avtorji zapisali svoje začetke hoje po brezpotju in zagate, ki so jih pri tem zaradi neizkušenosti premagovali. Zapisali so tudi nekaj nasvetov, ki se jih kaže držati na začetku spoznavanja z neznanim. Kako pa lahko v resnici poteka tura v brezpotju lahko preberete v članku naše dopisnice.

Panoramski pogledi Karavanke 360° tudi v Planinski trgovini PZS

V Planinski trgovini PZS je na voljo odlična in inovativna knjižica «Panoramski pogledi Karavanke 360º«. Gre že za drugo tako knjižico, ki je po panoramskih pogledih z vrhov Julijcev zasnovana kot priročna zloženka žepnega formata z barvnimi fotografijami panoramskih pogledov tokrat s 24 vrhov Karavank.

Velikani Himalaje zaživeli tudi v fotografski razstavi

V ponedeljek, 30. septembra 2013, je v organizaciji RTV Slovenija in Planinske zveze Slovenije v preddverju RTV Slovenija potekalo odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Tako so Velikani Himalaje po zapisu na filmu in v knjižni obliki zaživeli še na fotografski razstavi.

Odprtje razstave fotografij Vikija Grošlja: Velikani Himalaje

14 osemtisočakov v filmih, v knjigi in na fotografijah: RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30. septembra 2013, ob 15. uri vabita na odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Vljudno vabljeni!

Planinski vestnik, september 2013

V septembrski številki Planinskega vestnika smo temo meseca posvetili zgodovini planinstva, natančneje začetnikoma gorskega turizma Francu Hohenwartu, prvemu pristopniku na Mangart in Franu Kocbeku, pionirju planinstva v Kamniško-Savinjskih Alpah. Za vas smo se pogovarjali z Nežo Maurer, pesnico in ljubiteljico gora ter s plezalsko navezo Lukom Stražarjem in Nejcem Marčičem, dobitnikoma zlatega cepina v lanskem letu.

Nagradna igra PZS, plezaj s Tomom Česnom

Planinska zveza Slovenije tudi letos objavlja Nagradno igro PZS, plezaj s Tomom Česnom, v kateri z nakupom izdelka Planinske trgovine PZS do 30. novembra 2013 sodelujete v žrebu za nagrade, ki jih podarja Planinska zveza Slovenije. Glavna nagrada: vzpon po Slovenski smeri Triglavske severne stene z gorskim vodnikom Tomom Česnom. Vabljeni!

Novosti v Planinski založbi PZS

Pozdravljeni ljubitelji gorskega sveta, obveščamo vas, da je izšel Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS, Planinski koledar 2014 in da je tik pred izidom knjiga Velikani Himalaje Vikija Grošlja.

Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS

Planinska zveza Slovenije je izdala Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS. V njem je poleg rednega prodajnega programa Planinske založbe PZS tudi nova, razširjena ponudba izdelkov Planinske trgovine PZS.

NOVO - tik pred izidom: Velikani Himalaje, Viki Grošelj

Pri Planinski založbi PZS bo letos septembra izšla knjiga Vikija Grošlja Velikani Himalaje. V štirinajsti knjigi Vikija Grošlja je predstavljenih vseh štirinajst osemtisočakov in orisana zgodovina vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V knjigi so zbrani vsi podatki o udejstvovanju bodisi slovenskih alpinistov bodisi v slovenskih, bodisi v tujih odpravah. Do 25. septembra vam je na voljo po prednaročniški ceni 25,00 EUR.

Planinski vestnik, avgust 2013

V avgustovski številki vam tudi tokrat ponujamo raznovrstno branje. Od zgodovinskih člankov Draga Paulića o Triglavu in Matije Turka o Ivu Juvančiču do doživljajskih člankov o zimskem vzponu na Dovški križ, prečenju Zeleniških špic, vzponu po Slovenski smeri v Steni ter nočnem vzponu na vrh Triglava, izletu na ...

Izdelek tedna - Vodnik Karavanke

V tednu od 8 do 15. avgusta 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: vodnik Karavanke avtorja Klemna Janše. V času tega tedna lahko vodnik kupite s 25-odstotnim popustom.

Planinski koledar 2014

Planinski koledar za leto 2014 je pripravljen, poimenovali smo ga PLANINSKA DOŽIVETJA. V njem so objavljene najlepše fotografije, izbrane na razpisu Planinske zveze Slovenije

Izdelek tedna - Gola gora, Nanga Parbat (8125 m)

V tednu od 25. julija do 1. avgusta 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: knjigo Vikija Grošlja Gola gora, Nanga Parbat (8125 m). To je druga, dopolnjena izdaja (izšla leta 2012), ki je posvečena spominu na Tomaža Humarja. V času tega tedna lahko knjigo kupite s 25-odstotnim popustom.