Novice

Prikazano: 511 - 540 od 722 zapisov

Odprtje razstave fotografij Vikija Grošlja: Velikani Himalaje

14 osemtisočakov v filmih, v knjigi in na fotografijah: RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30. septembra 2013, ob 15. uri vabita na odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Vljudno vabljeni!

Planinski vestnik, september 2013

V septembrski številki Planinskega vestnika smo temo meseca posvetili zgodovini planinstva, natančneje začetnikoma gorskega turizma Francu Hohenwartu, prvemu pristopniku na Mangart in Franu Kocbeku, pionirju planinstva v Kamniško-Savinjskih Alpah. Za vas smo se pogovarjali z Nežo Maurer, pesnico in ljubiteljico gora ter s plezalsko navezo Lukom Stražarjem in Nejcem Marčičem, dobitnikoma zlatega cepina v lanskem letu.

Nagradna igra PZS, plezaj s Tomom Česnom

Planinska zveza Slovenije tudi letos objavlja Nagradno igro PZS, plezaj s Tomom Česnom, v kateri z nakupom izdelka Planinske trgovine PZS do 30. novembra 2013 sodelujete v žrebu za nagrade, ki jih podarja Planinska zveza Slovenije. Glavna nagrada: vzpon po Slovenski smeri Triglavske severne stene z gorskim vodnikom Tomom Česnom. Vabljeni!

Novosti v Planinski založbi PZS

Pozdravljeni ljubitelji gorskega sveta, obveščamo vas, da je izšel Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS, Planinski koledar 2014 in da je tik pred izidom knjiga Velikani Himalaje Vikija Grošlja.

Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS

Planinska zveza Slovenije je izdala Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS. V njem je poleg rednega prodajnega programa Planinske založbe PZS tudi nova, razširjena ponudba izdelkov Planinske trgovine PZS.

NOVO - tik pred izidom: Velikani Himalaje, Viki Grošelj

Pri Planinski založbi PZS bo letos septembra izšla knjiga Vikija Grošlja Velikani Himalaje. V štirinajsti knjigi Vikija Grošlja je predstavljenih vseh štirinajst osemtisočakov in orisana zgodovina vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V knjigi so zbrani vsi podatki o udejstvovanju bodisi slovenskih alpinistov bodisi v slovenskih, bodisi v tujih odpravah. Do 25. septembra vam je na voljo po prednaročniški ceni 25,00 EUR.

Planinski vestnik, avgust 2013

V avgustovski številki vam tudi tokrat ponujamo raznovrstno branje. Od zgodovinskih člankov Draga Paulića o Triglavu in Matije Turka o Ivu Juvančiču do doživljajskih člankov o zimskem vzponu na Dovški križ, prečenju Zeleniških špic, vzponu po Slovenski smeri v Steni ter nočnem vzponu na vrh Triglava, izletu na ...

Izdelek tedna - Vodnik Karavanke

V tednu od 8 do 15. avgusta 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: vodnik Karavanke avtorja Klemna Janše. V času tega tedna lahko vodnik kupite s 25-odstotnim popustom.

Planinski koledar 2014

Planinski koledar za leto 2014 je pripravljen, poimenovali smo ga PLANINSKA DOŽIVETJA. V njem so objavljene najlepše fotografije, izbrane na razpisu Planinske zveze Slovenije

Izdelek tedna - Gola gora, Nanga Parbat (8125 m)

V tednu od 25. julija do 1. avgusta 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: knjigo Vikija Grošlja Gola gora, Nanga Parbat (8125 m). To je druga, dopolnjena izdaja (izšla leta 2012), ki je posvečena spominu na Tomaža Humarja. V času tega tedna lahko knjigo kupite s 25-odstotnim popustom.

Planinski vestnik, julij 2013

Letošnjo julijsko številko smo se posvetili plezališčem in problematiki plezališč, kar smo osvetlili z več vidikov, tudi s primeri dobre prakse z domačih tal in iz tujine. V intervjuju smo se pogovarjali z alpinistom Matjažem Deržajem, ki pravi, da ko začneš ceniti življenje, postaneš bolj previden. V gore pa vas vabimo, da greste z nami na kraljično zahodnih Karavank, na Kepo, in na veličastno goro na italijanski strani, na mogočni Viš.

Nespremenjene cene izdelkov Planinske založbe PZS

Vlada Republike Slovenije je s sprejela odločitev za dvig davka na dodano vrednost s 1. 7. 2013. Planinska zveza Slovenije se je odločila, da bodo maloprodajne cene izdelkov Planinske založbe PZS, kljub dvigu DDV, ostale nespremenjene.

Planinski vestnik, junij 2013

Tokrat se v junijski številko podajamo na ledenike. Kaj se nam na njih lahko pripeti, nam je zaupal Boris Strmšek, podrobneje pa boste spoznali alpske ledenike v članku Mojce in Maura Hrvatina. Matija Turk nam tokrat predstavlja drznega moža Dolomitov Michaela Innerkoflerja, Andrej Stritar Hudo stezo v Mangartu, Marjeta Štrukelj pa Cimo Cadin degli Elmi v Dolomitih.