Poziv za zbiranje gradiva za zbornik Slovenski alpinizem 2014

Pozivamo vse alpinistične kolektive, načelnike ter posamezne alpinistke in alpiniste, da nam posredujejo vse podatke o opravljenih prvenstvenih vzponih ter pomembnejših ponovitvah.
Prosimo za podatke o vseh prvenstvenih vzponih, pomembnejših ponovitvah (npr.: 1. PP, 2.PP, 1.ZP, 1.PZP...), pomembnejših alpinističnih spustih ter za podatke vseh odprav, ki so bile izpelane izven evropskih gorstev (ne glede na to ali so bile uspešne ali ne ter ne glede na to ali so bile podprte s strani PZS ali izvedene v lastni režiji). Za posamezne vzpone pridejo v upoštev vsi vzponi, tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Pošljite opise smeri, skice, (pregledne) fotografije sten z vrisanimi smermi ter vse ostale podatke in informacije, ki sodijo k opravljenim vzponom (poskusom).

Cilj komisije za alpinizem je zbrati vse zgoraj omenjene vzpone, zato pozivamo vse akterje, da nam pošljejo potrebno gradivo. V nasprotnem primeru bo izdaja okrnjena - zapisani bodo samo podatki iz arhiva KA. Vsak prvenstveni vzpon je ustvarjalno dejanje in skupaj s pomembnejšimi ponovitvami sodi v zbornik Slovenski alpinizem 2014. Zbornik je zapis zgodovine slovenskega alpinizma, priznanje opravljenim vzponom ter hkrati smernica za naprej.
 
Rok za oddajo gradiva je sreda, 1. julij 2015.

Gradivo pošljite v pregledni obliki (zaželena je elektronska oblika v formatih  doc. oz. docx. in jpeg fotografije - vsaj 200 DPI) na elektronski naslov: alpinizem@pzs.si, zadeva: zbornik 2014, ali po pošti na naslov: Planinska zveza Slovenije, Komisija za alpinizem, Dvorakova 9, SI - 1000 Ljubljana. 

Če ste v preteklih zbornikih opazili kako napako ali če so bili kak vzpon, odprava ter kaka podrobnost izpuščena, prosimo, da nas na to opozorite in nam pošljete dodatno gradivo oz. popravek.

Omenjeni zbornik bo izšel konec leta 2015, zajemal pa bo alpinistično aktivnost v letu 2013 in 2014. Skupaj z omenjeno izdajo bo izšla tudi izdaja zbornika za leti 2011 in 2012.

Dodatne informacije dobite pri strokovnem sodelovcu, Matjažu Šerkeziju na elektronskem naslovu matjaz.serkezi@pzs.si ali ne telefonski številki 041 663 446.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav


Miha Habjan,
načelnik KA