Komplet tedna - vodnik Jezersko in zemljevid Grintovci

V tednu od 15. do 22. septembra 2011 smo za vas pripravili naslednja, kar dva izdelka tedna v kompletu, in sicer:
planinsko-izletniški vodnik Jezersko in planinski zemljevid Grintovci 1:25 000.
V času tega tedna lahko ediciji v kompletu kupite s 25-odstotnim popustom.

Malce odmaknjena in izolirana od ostalega sveta se zdi ta dolina, na eni strani vpeta v razbrazdano severno ostenje Kamniško-Savinjskih Alp, na drugi strani pa v valovita gozdna področja Karavank, iz katerih gledajo le redki osamelci. Kako do tja? Običajno po glavni cesti iz Kranja mimo Preddvora ter naprej po ozki dolini reke Kokre ali pa iz sosednje Avstrije čez preval Jezerski vrh. Govorimo seveda o Jezerskem. Dva mejna deželna kamna ob cesti pod Spodnjim Jezerskim nemo pričata o nekdanji meji med Koroško in Kranjsko, saj je Jezersko do konca prve svetovne vojne pripadalo Koroški, sedaj pa kamna ločujeta Spodnje Jezersko od naselja Kokra.

»Doživite nepozabno gorsko pokrajino! Jezersko,« vas vabijo domačini, skupaj pa bomo poznavanje na Jezerskem začeli z dolinskim sprehodom pri zaselku Podlog na Spodnjem Jezerskem, ogledali si bomo večji ledeniški dolini Makekove Kočne in Ravenske Kočne. Nato bomo sledili geslu Planinskega društva Jezersko iz leta 1961 »Spoznaj gore svojega kraja« in najprej stopili na nižje vrhove Karavank na severni strani Jezerske doline: Stegovnik, Virnikov Grintovec in Pristovški Storžič. Nasproti stojijo Grintovci z Velikim vrhom, Vratci in Golim vrhom. Sredogorske cilje smo dosegli, sedaj pa se bomo povzpeli v visokogorje, torej nad 2000 metrov. Dragulji v kroni Grintovcev so divja Kočna, najvišji Grintovec, grebenski Dolgi hrbet, elegantna Skuta, soseda Koroška in Kranjska Rinka. Ledinski vrh (Pogan) in Velika Baba nekako izstopata iz tega venca.

Irena Mušič

Zgoraj med slikami lahko prelistate strani iz planinsko-izletniškega vodnika Jezersko in karto Grintovci 1:25.000

Cena: V času 15. do 22. septembra 2011 lahko komplet kupite po akcijski, 25 % nižji ceni: 19,54 EUR* (redna cena kompleta (17,95 EUR + 8,10 EUR): 26,05 EUR).
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

INFORMACIJE in NAROČILA:
Planinska zveza Slovenije, Planinska založba,
- preko telefona: 01 / 43 45 684 v času uradnih ur ali faksa: 01 / 43 45 691,
- e-naročila: planinska.zalozba@pzs.si (v zadevi navedite 'Komplet tedna - JEZERSKO-GRINTOVCI').

Knjigo pa lahko KUPITE tudi v sami Planinski založbi PZS, Dvorakova 9, Ljubljana, v času uradnih ur; ali pa v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

Želimo vam prijetno branje in srečno, varno pot na vseh vaših potepih.

Vabljeni seveda, da se sprehodite tudi skozi ostalo bogato ponudbo Planinske založbe PZS in poiščete zase ali prijatelje primeren planinski zemljevid, leposlovno knjigo, priročnik, najnovejši planinski vodniki itd.

PLANINSKA ZALOŽBA PZS