Dušan Škodič: Triglav je naš | 18. Festival gorniškega filma

Dušan Škodič je decembra postal ime tedna na Valu 202, Samo Rugelj je njegovo knjigo Triglav je naš okronal za gorniško knjigo leta 2023. Nova vznemirljiva zgodovinska odkritja Dušan predstavi tudi na 18. Festivalu gorniškega filma. Ko se združita mojstrstvo pisane in govorjene besede - 14. februarja toplo vabljeni na predavanje v Cankarjev dom v Ljubljani, kot ga še ni bilo!
Dušan Škodič: Triglav je naš (foto Manca Ogrin)
Knjiga Triglav je naš je izšla pri Planinski založbi ob 130-letnici Slovenskega planinskega društva. Z nepričakovanim odkritjem arhiva v Innsbrucku so na površje priplavala nova dejstva in vse zakulisno dogajanje med Slovenci in Nemci v času Avstro-Ogrske monarhije. Tedanje nacionalistične zdrahe so se odražale tudi v našem gorskem svetu, predvsem na Triglavu. Vendar pa ni bilo vse tako črno-belo, kakor so nas učili. Tudi plezalo se je na Kranjskem vrhunsko že pred prvo svetovno vojno. Zakaj tega do nedavnega nismo vedeli, bo pojasnil avtor knjige Dušan Škodič.

Vabljeni na predavanje Dušan Škodič: Triglav je naš na 18. Festivalu gorniškega filma - v sredo, 14. februarja, ob 16. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.


Dušan Škodič je ljubiteljem planinske literature dobro poznan, saj so pri Planinski založbi izšla že štiri njegova dela, je pa tudi član uredniškega odbora Planinskega vestnika (foto Manca Ogrin)

Ugleden knjižni recenzent Samo Rugelj je knjigo Triglav je naš okronal za gorniško knjigo leta 2023. Dušan Škodič je decembra postal tudi ime tedna na Valu 202. Na festivalskem predavanju pa bo ob bogatem dokumentarnem gradivu združil mojstrstvo pisane in govorjene besede, zato ga nikar ne zamudite!

Prisluhnite še podkastu V steni >>> Dušan Škodič: Po odkritju skritega zaklada - arhiva Kranjske sekcije DÖAV je Triglav še za odtenek bolj naš #podcast

--------------------------
Povezane novice:
Triglav je naš - nova zgodovinska odkritja Dušana Škodiča
Brati gore 2023 | Triglav je naš ob 130. obletnici PZS | video in foto
Dušan Škodič: Po odkritju skritega zaklada - arhiva Kranjske sekcije DÖAV je Triglav še za odtenek bolj naš #podcast
Festival gorniškega filma ob polnoletnosti z najbogatejšim programom do zdaj
35 filmov na 18. FGF, sedem slovenskih, tri premiere