Čez planke na turnih smučeh | nov turnosmučarski vodnik po Karnijcih, Dolomitih in Avstriji

Nov turnosmučarski vodnik Čez planke na turnih smučeh predstavi 15 izhodišč v Karnijskih Alpah v Furlaniji, Dolomitih, Južno in vzhodni Tirolski, na Koroškem, Salzburškem in avstrijskem Štajerskem.
Turnosmučarski vodnik Čez planke s turnimi smučmi želi v prvi vrsti prebujati željo po odkrivanju novih belih prostranstev v naši bližnji okolici. Pisan je z mislijo na turnega smučarja, ki je v to dejavnost že bolj ali manj vpeljan in mu morda ponavljanje enih in istih tur že nekoliko preseda. Za tistega, ki raje odkriva, kot da bi vedno znova obiskoval iste cilje.

Vodnik predstavi 15 izhodišč za turno smučanje v naši bližnji sosedščini začenši s Karnijskimi Alpami v Furlaniji, čez Dolomite dalje na južno in vzhodno Tirolsko, nato na Koroško ter čez Salzburško na avstrijsko Štajersko. Prav na koncu se vrnemo spet domov, na naše klasično širokopotezno prečenje Julijskih Alp.


Vodnik Čez planke s turnimi smučmi prepriča:

  • s 15 izbranimi izhodišči za turnosmučarske počitnice.
  • S 65 turnimi smuki v Karnijcih, Dolomitih, na Tirolskem in avstrijskem Štajerskem.
  • Z zanimivimi in podrobnimi opisi tur, območij, ljudi in navad.
  • S turnimi smuki, ki do zdaj v naši literaturi povečini še niso bili opisani.

Večina izbranih tur spada v območje »klasičnih« turnih smukov. Vodnik predvideva, da uporabnik že ima ustrezno znanje in izkušnje, zato je poglavje o tehniki, opremi, vremenu, plazovih in podobnem izpuščeno ter bralca le napoti na ustrezno strokovno literaturo.

 Kazalo in izvleček vsebine


Nov turnosmučarski vodnik ČEZ PLANKE S TURNIMI SMUČMI že najdete v spletni Planinski trgovini in na naših policah v Ljubljani. Naročilo tudi na brezplačni številki (24/7) 080 18 93 ali na e-naslovu trgovina@pzs.si.

Cena novega vodnika: 34,90 €
Vodnik je izšel 27. februarja 2023. Zakon o enotni ceni knjige veleva, da v času šestih mesecev od izdaje kakršnokoli zniževanje cene ni dovoljeno.