Nov planinski zemljevid za širšo ljubljansko okolico

Planinski zemljevid Ljubljana in okolica, merila 1 : 50.000, zajema območje Hotedršico, Rakitno in Grosupljem na jugu, Blegošem, Lubnikom, Smlednikom in Mengšem na severu, med Lukovico, Jančami in Grosupljem na vzhodu ter Hotedršico, Žirmi in Blegošem na zahodu. Planinske poti so prikazane na osnovi zadnjega stanja katastra planinskih poti PZS.


Znotraj že omenjenih meja boste našli:

  • priljubljene planinske cilje kot so Šmarna gora, Polhograjska Grmada in Tošč, Lubnik, Blegoš, Vrh. Sv. Treh Kraljev, Planina nad Vrhniko, Krim, Kurešček, Janče, Murovica, Rašica z Dobenom, ...
  • celotno Polhograjsko hribovje,
  • sotesko Pekel in Iški Vintgar,
  • kraški Grosupeljsko in Radensko polje ter
  • celotno Ljubljansko Barje.


Poleg samoumevnih planinskih poti (posebej so označene planinske obhodnice, med njimi E6, E7 in Slovenska turnokolesarska pot) in planinskih koč, so na planinskem zemljevidu Ljubljana in okolica - 1 : 50.000 označene še mnoge turistične in učne poti. Natančno so prikazana urejena parkirišča na priljubljenejših izhodiščih, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, številne naravne in kulturne znamenitosti, plezališča in še kaj. Na zadnji strani zemljevida najdete obvezno legendo, kratke opisi planinskih koč s kontakti, opisi štirinajstih priljubljenih ciljev in poseben izsek zemljevida Šmarne gore in Grmade v merilu 1 : 12.500.

 

Zemljevid je izdelan v sodelovanju z Geodetsko družbo d.o.o., Geodetskim inštitutom Slovenije in Turizmom Ljubljana.


Planinski zemljevid Ljubljana in okolica - 1 : 50.000, je na voljo za 8,10 €. Naročite ga lahko v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si ali s klicem v Planinsko trgovino oz. na brezplačno telefonsko številko 080 18 93.