ČEZ DRN IN STRN | prednaročilo nove zbirke pravljičnih zgodb

Planinska založba PZS bo v kratkem izdala novo zbirko pravljičnih zgodb Čez drn in strn. Zbirka osemnajstih pravljic, pripovedk in zgodb vsebinsko predstavlja širše območje Idrijskega, njegovih prebivalcev in njihovega načina življenja od najzgodnejših, tudi zgodovinsko izpričanih časov do današnjih dni. V času do izida, jo lahko naročite po nižji predprodajni ceni.
V svoji raznolikosti se zgodbe iz zbirke Čez drn in strn najprej dotikajo domišljije, ki jo vodi Dobro, nato pa obdobja odkrivanja živosrebrove rude, umetnosti izdelovanja čipk po vsej Evropi, razvoja idrijske kulinarike in življenja rudarske družine ter usodnih potresov in plazov, ki so prizadeli veliko članov vaških skupnosti.

Vsebina zgodb je prikazana skozi doživljanje sveta tako mladega kot odraslega bralca.

Anka Rudolf, avtorica zgodb, katere prikažejo vse plati človeške nravi, kot so pohlep po dobičku, izkoriščanje nemočnih ljudi, prekupčevanje z lesom, krivolov, vojna ipd., hkrati pa poudarijo človeške ustvarjalne napore. Da bi postavili lepo planinsko kočo, namestili prvo slovensko planinsko vpisno knjigo in položili temelje prihodnjemu Slovenskemu planinskemu društvu. 

Zaveda se človeške zmožnosti, da znajo ljudje, ki se sredi vojne znajdejo v domala smešnih okoliščinah, kljub vsakovrstnim različnostim sodelovati. Priklanja se moči Narave ter njenim živalskim in rastlinskim prebivalcem, ki s svojim prasmislom za preživetje pogosto prekašajo »pametnega« človeka.

Vso galerijo nastopajočih likov zbirke pravljičnih zgodb Čez drn in strn, od gorskih vil in dobrih mož, mlinarjev, rudarjev, dekel, trgovcev, kmetov, gospodarjev do nun in otrok, pa vodita človeška klenost in nemalokrat ljubezen, s katerima ljudje preživijo tudi najtežje preizkušnje in znajo prisluhniti svoji pristni notranjosti.

 Od kod Divje jezero

Knjigo bogatijo ilustracije Idrijčana, akademskega slikarja Jurija Pfeiferja, vsestranskega ustvarjalca, ilustratorja otroških knjig pri Mladinski knjigi in otroških revij.Zbirka pravljičnih zgodb Čez drn in strn izide predvidoma v drugi polovici maja. Do takrat izkoristite možnost prednaročila in zmanjšate stroške nakupa za kar 20 %. Namesto 24,90 €, je zbirka pravljičnih zgodb Čez drn in strn na voljo za 19,92 €.
Čez drn in strn lahko naročite v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, s klicem v Planinsko trgovino 01 43 45 684 (v času uradnih ur) ali na brezplačno telefonsko številko 080 18 93. 


Zbirka pravljičnih zgodb Čez drn in strn izide predvidoma v drugi polovici maja. Po določbah Zakona o enotni ceni knjige, prednaročniška cena velja zgolj v primeru, da bo plačana prednaročniška cena do dneva izida vodnika.