Izšel nov planinski vodnik - DOLOMITI po dolgem in počez

Tudi vi lahko že kmalu v rokah držite nenavaden dragulj. »Dvakrat je brušen, pri tem pa je avtorju uspelo, da ga po drugi obdelavi ni manj, ampak celo za tretjino več!« Vodnik po Dolomitih nepogrešljiv del gorniške literature, ki ga mora imeti vsak ljubitelj strmih, prepadnih gora, kamor Dolomiti vsekakor sodijo.
Andrej Mašera, avtor novoizdanega vodnika DOLOMITI po dolgem in počez, izkušen poznavalec in zaljubljenec v te čudovite gore, vpisane na Unescov seznam naravne in kulturne dediščine, je sam zapisal, da »ko sem davnega leta 1961 prvič vstopil v kraljestvo Dolomitov, si nisem mogel niti v sanjah predstavljati, da bom te prelepe gore tako močno vzljubil, da jih bom potem še ničkolikokrat obiskal in napisal o njih celo izbirni vodnik. Če bo ta knjiga koga pritegnila in mu vzbudila željo po obisku Bledih gora in si bo zaželel ponovnih srečanj z njihovimi strogimi strminami kot tudi z mehko toploto, ki jo izžarevajo, bo namen tega dela izpolnjen.«

Planinski vodnik DOLOMITI po dolgem in počez vsebuje kar 60 ciljev oz. poti, razpršenih po celotnem med Furlanskimi Dolomiti na vzhodu in skupino Brente na zahodu ter od Sekstenskih Dolomitov na severu do skupine Schiara nad mestom Belluno na jugu. V vodniku sicer prevladujejo opisi vzponov po zelo zahtevnih poteh (feratah), najdemo pa tudi nekaj lažjih planinskih izletov. Za najzahtevnejše gornike pa je dodan še izbor najzahtevnejših normalnih dostopov, ki že mejijo na alpinistične vzpone.

 Uvodnik, kazalo, vsebina


Planinski vodnik 
DOLOMITI po dolgem in počez lahko po ceni 29,90 € naročite v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, s klicem v Planinsko trgovino 01 43 45 684 (v času uradnih ur) ali na brezplačno telefonsko številko 080 18 93.Vodnik je založila Planinska založba. 
Zakon o enotni ceni knjige veleva, da v času šestih mesecev od izdaje knjižnega dela kakršnokoli zniževanje cene ni dovoljeno.