Izbirajte z izbirnimi planinskimi vodniki Planinske zveze Slovenije

Pred tremi tedni smo vam predstavili enciklopedične vodnike, tokrat pa se bomo osredotočili na izbirne planinske vodnike Planinske zveze Slovenije. V primerjavi s prvimi je izbira res manjša, a zato toliko bolj pestra.
Predstavljamo vam planinska vodnika nove generacije - sodobno oblikovana, priročna, lepa na pogled. Vodnika Razširjena slovenska planinska pot in Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras se hvalita z zgoščenimi, natančnimi in sistematičnimi opisi izbranih planinskih izletov in tur. Podatki, ključni za boljše načrtovanje poti, so ustrezno poudarjeni, bogata je tudi fotografska in druga vsebina.

 
Planinski vodnik Razširjena slovenska planinska pot nas popelje na 40 vrhov, raztresenih po celi slovenski deželi, na katere vodijo različno zahtevne planinske poti. S tem vodnikom bomo stopali po številnih gričih, gozdnatih hribih ali pa po zelo zahtevnih planinskih poteh plezali na najtežje dostopne vrhove slovenskega visokogorja.

Planinski vodnik Razširjena slovenska planinska pot je zato pravi sopotnik vsakogar, ki se šele podaja na svojo planinsko pot. Cilji so že vse od odprtja Razširjene slovenske planinske poti leta 1966, izbrani v duhu postopnega zbiranja planinskih korakov in izkušenj. Knjižica je tako tudi vodnik postopnega učenja planinskih in gorniških znanj, izkušenj in spoznanj.

Avtor vodnika, Gorazd Gorišek, preizkušen gorniški pisec, nam bralcem ne ponuja le zgoraj naštetega. Njegov vodnik nudi tudi številne možnosti odkrivanja mnogoterih skritih in odkritih, osamljenih in nekoliko bolj obljudenih, predvsem pa čudovitih kotičkov naše dežele!


Planinski vodnik Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras nam predstavlja območje, ki ga na kratko poimenuje kot Primorska. To je vabljiva destinacija, kateri vlada razgiban gričevnat svet z zmernimi poletji in milimi zimami. Idealna kombinacija, ki številne obiskovalce, izletnike in pohodnike vabi v svoj objem celo leto. Vsak letni čas ponudi nekaj novega in zanimivega, vsak obisk je začinjen s pridihom čarobnega. Pokrajina iz koraka v korak spreminja podobo - zdaj puste in z ostrim kamenjem posute planjave se za ovinkom spremenijo v mehke, živo zelene travnate gmajne z jasami, postlanimi z dišečim in pisanim cvetjem.

Planinski vodnik Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras je vodnik za vse, ki imate radi lažje in označene planinske poti ter izlete s ščepcem zgodovine, kulture in botanike.

Milan Vinčec, avtor številnih drugih planinskih in pohodniških vodnikov, je otrok slovenske Istre. Njegov hišni prag je botanični raj, zato ni čudno, da je del opisov izletov namenil tudi temu. Pa tudi tukajšnjim krajem - njihovi bogati kulturni, zgodovinski in naravni dediščini ter ljudem, ki so vtisnili Slovenski Istri, Čičariji, Brkinom in Krasu edinstven pečat.

 

 
Izrabljamo pa to priložnost še za najavo novega izbirnega vodnika Planinske zveze Slovenije. Planinski vodnik Dolina Soče - Bovško bomo na svetlo dali in ob bok predhodnikov postavili v začetku poletja. Številni preizkušeni avtorji so pripravili zanimiv in dolgo pričakovan vodnik planinskih poti in gora z druge strani Vršiča in Predela.

V njem se bodo predstavili številni slapovi in soteske, predvsem pa »previsne trentarske trave«, visoke stene in udobne planinske poti med, nad, pod in v njih. Tako boste povabljeni na števile poti, ki ljubitelje strmin vodijo na Visoki Kanin, Rombon, Čisti vrh, Svinjak, Malo Mojstrovko, Mangart, Jalovec, Bavški Grintavec, Javoršček, Krn, Prisojnik in Triglav.
Več informacij o možnostih nakupa, naročila ter dostavi lahko dobite v spletni Planinski trgovini, na brezplačni telefonski številki 080 18 93 (24 ur, 7 dni v tednu), na telefonski številki (01) 43 45 684 ali na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si.