Planinski vestnik - oktober 2014

Izšla je nova, oktobrska številka najstarejše še izhajajoče slovenske revije - Planinski vestnik! Dobite ga na policah bolje založenih trgovin in kioskov ter v Planinski založbi na sedežu Planinske zveze Slovenije v Ljubljani.
Planinski vestnik - oktober 2014
Na enajstih straneh, od mnogih v oktobrski izdaji, si lahko preberete vrsto novih dejstev o t.i. Morbegni, sedaj že praktično nekdanji najvišji stavbi na slovenskem ozemlju. Grega Žorž nam v pisanju odkriva nova ozadja in dejstva, spoznana med preučevanjem italijanskih arhivov - ste vedeli da Morbegna sploh ni Morbegna ampak vojašnica Vittoria Emanuela. Dušan Škofic pa se loti teme z druge strani - sprašuje se ali spoštujemo našo zgodovino in ali smo jo sposobni ohraniti za naslednje rodove. Uvodnik je dopolnil tudi z razmišljanjem na temo Morbegne v ločenem prispevku.
V novi številki dobesedno obiščemo celo Evropo, saj nam Jože Drab opiše projekt najvišjih vrhov evropskih držav, katerega je v družbi z Andrejo Tomšič zaključil letos poleti. Obiskali smo tudi balkanske gorske bisere v Albaniji, Makedoniji, Črni gori in  na Kosovem. 
Prav tako ne zamudite zanimivih predstavitev digitalizacije slovenskih planinskih poti in analize letošnjih vremenskih razmer v slovenskih gorah.
Za konec poleg običajnih rubrik opozorimo le še na poldrugo desetletje delovanja objekta Planinskega učnega središča Bavšica, o preteklih in prihodnih izzivih piše načelnik Mladinske komisije, komisije ki z objektom tudi gospodari.

Prijetno branje!

 Uvodnik in kazalo (1 MB)

Uredništvo Planinskega vestnika 

Poštnina je že všteta v ceno PV.
Format: 20 cm x 28 cm.
Bogato opremljena z barvnimi fotografijami in skicami poti.

Vsebine vseh Planinskih vestnikov od leta 1895 dalje na www.pvkazalo.si

PZS