Škatla za zemljevide in vodnike

Je čas, ko smo aktivni na prostem in je čas, ko je dobro, zato da se lahko pripravimo na aktivnosti v naravi, obnavljati svojo planinsko literaturo, načrtovati, urejati ...
Škatla za zemljevide, foto Zdenka Mihelič
Planinska založba PZS že vrsto let izdaja zelo priljubljene in kvalitetne planinske zemljevide in vodnike. Ker pa se aktivnosti članov planinske organizacije že dolga leta širijo izven naših slovenskih gora, na potepe v tujini pa se je potrebno pripraviti že doma, ima Planinska trgovina PZS v svoji ponudbi tudi priznane Kompassove zemljevide in vodnike  najpogosteje obiskanih evropskih gorskih področij. Poleg tega Slovenci zelo radi zahajamo k našim južnim sosedom. Ne samo na morje, tudi v hribe. Tako se je mogoče od lanskega leta v Planinski trgovini PZS opremiti s številnimi planinskimi zemljevidi in vodniki Hrvaške (Gorski Kotar, Velebit, Učka, Paklenica, otoki ...). Ja, potem se pa nabere cela zbirka, ki je po navadi bolj ali manj (ne)urejena po policah in predalih. Ko pa nekaj iščeš ... Zimski meseci so zagotovo tisti, ki dopuščajo vsaj malo več časa za urejanje knjižne police. In zemljevide ter vodnike lahko uredimo v posebej za to namenjene lično izdelane lesene praktične škatle s tremi predali. Ko smo že pri urejanju, je priporočljiv tudi pregled zbirke zemljevidov in razmislek o posodobitvi.

Namig: Naredimo spisek manjkajočih ali zastarelih zemljevidov in vodnikov ter izkoristimo sodelovanje v Nagradni igri Plezaj s Tomom Česnom ali pa ugodnosti na 29. Slovenskem knjižnem sejmu.

Planinska zveza Slovenije