Izdelek tedna - monografija Slovensko planinstvo

V tednu od 7. do 14. novembra 2013 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: monografijo Slovensko planinstvo. V času tega tedna lahko knjigo kupite s 25-odstotnim popustom.
Monografija Slovensko planinstvo nam ponuja pregled planinske preteklosti na Slovenskem skozi oči zgodovinarjev. Delo je bilo zaupano zgodovinarjema mlajše generacije Petru Mikši in Korneliji Ajlec, ki se aktivno ukvarjata s sodobno slovensko zgodovino in zgodovino društev.
Monografija Slovensko planinstvo z obilo slikovnega gradiva ponuja vpogled v razvoj slovenskega planinstva. Izpostaviti je treba, da je mnogo slikovnega gradiva objavljenega prvič. Pisca sta se potrudila monografijo pripraviti tako, da je snov zanimiva za bralce, ki tematike ne poznajo, hkrati pa zahtevnejšim bralcem nudita obsežno zbirko koncentriranih podatkov in referenčnih opomb za nadaljnjo raziskavo. Glavni poudarek vsebine je na organiziranem planinstvu, saj je knjiga med drugim namenjena domači in tuji promociji največje krovne planinske organizacije pri nas - Planinske zveze Slovenije, zaradi česar je besedilo v celoti objavljeno dvojezično. Za lažje razumevanje posameznih dogodkov sta avtorja predvsem za tuje bralce razširila pregled na občo zgodovino slovenskega naroda in ozemlja od zgodnjega 19. stoletja dalje, ki je zapisan v posebnih razlagalnih odstavkih.

V grobem je knjiga razdeljena na slovensko planinstvo pred drugo svetovno vojno ter obdobje po njej, skupno pa ima 27 poglavij. Kot že prej omenjeno, je knjiga bogato ilustrirana, saj ima kar 318 enot slikovnega gradiva poleg tega pa še 43 razlagalnih odstavkov. Pri tem pa je pomembno poudariti, da je kar nekaj slik sploh prvič objavljenih.
Ob tem dodajamo, da knjiga ni pisana (le) za poznavalce, pač pa je v prvi vrsti namenjena najširši javnosti, tudi tuji, da se v besedi in sliki podrobneje seznani z zgodovino najbolj množične slovenske športne organizacije ter s panogo, ki je del naše kulture in nacionalne identitete.

Obseg: 188 strani.
Format: 24 cm x 31 cm.
PZS, 2011.

CENA: V času od 7. do 14. novembra 2013 lahko knjigo kupite po akcijski ceni s 25-odstotnim popustom: 22,43 €*(redna cena: 29,90 €).
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

INFORMACIJE, NAKUP in NAROČILA:
• Planinska zveza Slovenije, Planinska založba,
- na sedežu: Dvorakova ulica 9, Ljubljana, v času uradnih ur,
- po pošti: p. p. 214, SI-1001 Ljubljana,
- telefon: 01 43 45 684 v času uradnih ur,
- faks: 01 43 45 691,
brezplačna številka 080 1893 (24 ur/dan, vse dni v letu),
- e-naročilo: narocilo@pzs.si ali 
spletna trgovina PZS.

• Slovenski planinski muzej, 
- Triglavska cesta 49, 4281 Mojstrana, 
- tel: 08 380 67 30, faks: 04 589 10 35,
- e-naročilo: info@planinskimuzej.si.

Lepe jesenske dni, srečno in varen korak! 

Vabljeni seveda, da se sprehodite tudi skozi ostalo bogato ponudbo Planinske založbe PZS in poiščete zase ali prijatelje primeren planinski zemljevid, leposlovno knjigo, priročnik, najnovejši planinski vodniki itd. Prelistajte tudi letos poleti izdani Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS (6,79 MB) z najrazličnejšimi izdelki Planinske trgovine PZS.

PLANINSKA ZALOŽBA PZS
--------------------------------------------------------------------------------
Preberite še: 
Prenovljeni DARILNI BONI Planinske založbe PZS in v spletni trgovini PZS >>>.