Žalna seja v spomin dr. Milanu Naprudniku

Vabimo vas na žalno sejo v spomin dr. Milanu Naprudniku, ki bo v sredo, 24. marca 2021, ob 13. uri. Žalno sejo lahko spremljate preko spletne aplikacije ZOOM.
Dr. Milan Naprudnik, arhiv Planinskega vestnika

Milan Naprudnik je bil dolgoletni sodelavec planinske organizacije in večni zaljubljenec v gorsko naravo. En mandat je bil predsednik Komisije za varstvo gorske narave - KVGN, bil je predsednik Planinske založbe, en mandat pa je bil tudi podpredsednik Združenja planinskih zvez držav Alpskega loka. Predvsem je s svojim širokim znanjem in izkušnjami sodeloval pri naravovarstvenem ozaveščanju, kar je tudi del poslanstva PZS.


Žalno sejo lahko spremljate preko aplikacije ZOOM in sicer
v sredo, 24. marca 2021 s pričetkom ob 13. uri.


Meeting ID: 976 1856 2725Izr. prof. dr. Milan Naprudnik je bil ugledni slovenski geodet in univerzitetni profesor. V času službovanja je opravljal mnoge odgovorne naloge: bil je direktor Zavoda za regionalno prostorsko planiranje Republike Slovenije, Geodetskega zavoda Republike Slovenije in Republiške geodetske uprave ter vodil Republiški urbanistični inšpektorat.

Njegova največja ljubezen pa je bilo področje varovanja gora. S svojo širino in naravovarstveno, še posebno planinsko-gorsko ozaveščenostjo, je tudi v Sloveniji v okviru PZS in ob njeni podpori uresničil končno oblikovani predlog Mednarodne nevladne komisije za varstvo Alp »CIPRA International«. Ustanovil je slovensko nevladno organizacijo za varstvo Alp »Cipra«.