Zaživela nova spletna stran Planinske založbe PZS

Planinska založba, ki v sklopu Slovenskega planinskega društva oz. danes Planinske zveze Slovenije deluje že od ustanovitve, je prvič v svoji zgodovini dočakala spletno predstavitev. Na pregledni spletni strani je mogoče najti vse knjižne izdaje, vse zemljevide ter se sprehoditi po nekaterih arhivskih izdajah založbe.

Na strani planinskazalozba.pzs.si predstavljamo organizacijo izdajanja knjig, zgodovino založbe, novosti v letu 2021, e-knjige in področje zemljevidov.

Še posebej smo ponosni, da so širši planinski javnosti na voljo elektronske kopije nekaterih najstarejših izdaj Planinske založbe, med drugim knjiga Plezalna tehnika Mire Marko Debelakove iz leta 1933 in Janeza Gregorina Blagoslov gora, zbrano delo iz 1944.
Na strani najdete tudi iskalnik Planinske založbe, narejeno po vzoru iskalnika po objavah v Planinskem vestniku.

S sodobnim iskalnikom lahko najdete vse izdaje, tudi zemljevide, ki so bili kdaj koli objavljene v Planinski založbi, vključno z naslovnico in povezavo do strani Planinske trgovine, kjer lahko knjigo ali zemljevid, če je še v prodaji, tudi naročite.Iskalnik Planinske založbe
omogoča iskanje po posameznih besedah ali po besednih zvezah ter razširjeno iskanje po vrstah edicij.

Iskanje po ključnih besedah
Iščemo lahko po vseh besedah, ki jih vsebujejo naslovi edicij. Primer 1: kot ključno besedo vpišemo »triglav« in potrdimo ali kliknemo na Išči. Iskalnik nam ponudi vse edicije (vodnike, zemljevide, leposlovje ... v katerih naslovih ali ključnih besedah se pojavi izraz triglav. Na ta način poiščemo tudi edicijo, katere točnega naslova ne poznamo.
Če ključne besede ne vpišemo in zgolj potrdimo, se bodo izpisale vse edicije, ki so do sedaj izšle pri Planinski založbi. Zadetki so izpisani po 50 na eni strani!

Razširjeno iskanje
Vključimo lahko različne filtre, s katerimi omejimo število zadetkov ali zožimo njihov izbor glede na letnik objave, priimek avtorja, recenzenta, leto objave itd.
Lahko iščemo tudi po vrstah edicij (vodniki, kartografija, leposlovje, plezalni vodniki itd). Kliknemo na polje Vrsta edicije in pokaže se nam nabor. Za iskanje nato kliknemo desno zgoraj na polje Išči.

Pozor: Pred vsakim novim iskanjem s klikom na POČISTI FILTRE izključimo vse predhodno nastavljene možnosti iskanja
Spletna stran Planinske založbe PZS je del spletnega portala Planinske trgovine.

 


Vabljeni k ogledu in nakupu!