Nov planinski zemljevid Slovenske Istre, Krasa, Trnovskega gozda in Čičarije

Nov planinski zemljevid Slovenska Istra, Kras in okolica, merila 1 : 50.000, zajema območje med Sečovljami in Žbevnico na jugu, Sabotinom in Lokvami na Trnovski planoti na severu, med Predmejo, Senožečami, Košano in Podgradom na vzhodu ter Sabotinom, Doberdobskim jezerom, Trstom in Sečovljami na zahodu. Planinske poti so prikazane na osnovi zadnjega stanja katastra planinskih poti PZS.


Znotraj že omenjenih meja boste našli:

  • priljubljene planinske cilje kot so Sabotin, Sv. Gora nad Solkanom, Golake, Čaven, Otliško okno, Cerje, Vremščico, Socerb, Slavnik ...
  • Jadransko obalo med Tržičem (Monfalcone), celoten Kras, dolino Glinščice in Slovensko Istro z delom Čičarije.
  • svetovno znane naravne znamenitosti Škocjanskih jam, doline Glinščice, Kraškega roba, Sečoveljskih solin, ...
  • mesta Trst, Gorica in Nova Gorica s številnimi zalednimi planinskimi potmi.


Poleg samoumevnih planinskih poti (posebej so označene planinske obhodnice, med njimi E6, E12 in Slovenska turnokolesarska pot) in planinskih koč, so na planinskem zemljevidu Slovenska Istra, Kras in okolica - 1 : 50.000 označene še mnoge turistične in učne poti. Natančno so prikazana urejena parkirišča na priljubljenejših izhodiščih, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, številne naravne in kulturne znamenitosti, plezališča in še kaj. Na zadnji strani zemljevida najdete obvezno legendo, kratke opisi planinskih koč s kontakti.

 

Zemljevid je izdelan v sodelovanju Planinske zveze Slovenije, Geodetske družbe d.o.o. in Geodetskega inštituta Slovenije.


Planinski zemljevid Slovenska Istra, Kras in okolica - 1 : 50.000, je na voljo za 8,10 €. Naročite ga lahko v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si ali s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 18 93.