S knjigo v gore (18) Planinski zabavnik: sledi, odpadki in klopi

Planinski zabavnik je dobrodošla popestritev planinskih dni v dolini. V polnem nahrbtniku nalog za zabavo, ustvarjanje, učenje in vzgojo tokrat otroke od 4. do 9. leta čakajo izzivi s poudarkom na varstvu gorske narave. Prepoznajte sledi obiskovalcev gora, razvrstite odpadke v ustrezne zabojnike in preberite slikopis o klopih!
Planinski zabavnik (Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk)
Planinski zabavnik, delovni zvezek s planinsko tematiko, otroke od 4. do 9. leta prijazno in duhovito, skozi igro in miselne izzive uvaja v planinski svet, jim vzbuja zanimanje, radovednost, jih uči o pripravi na turo, naravi, varnosti, obnašanju na poti, kulturi ... Če se bodo ob reševanju zabavali, pa še toliko bolje, poudarjajo njegove avtorice Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk, prikupne ilustracije pa so delo Petre Grmek.

Naloge v zabavniku so različnih tipov: križanke, uganke, kvizi, računske naloge, naloge za povezovanje ipd. Otroci jih lahko rešujejo samostojno, nič hudega pa ni, če jim pri tem pomagajo starši, mentorji, starejše sestre in bratje ali kdo drug. Ne nazadnje tudi v gore še nekaj časa ne bodo mogli sami! Štafeto za starejše prevzema Planinski zabavnik 2, drugi delovni zvezek s planinsko tematiko, namenjen otrokom in mladostnikom od 9. do 14. leta.Skozi Planinski zabavnik najmlajše planince spremljajo Pika in Gaber, ki gresta v gore skupaj s starši, Zala in Žiga, ki ju s sabo vzame njun stric Peter, ter Minca in Maj, ki gore obiskujeta s planinskim krožkom. V teh dneh pa nam bodo s svojimi zabavnimi in poučnimi miselnimi izzivi čas krajšali doma.

Sledi
Zala in Žiga sta šla s stricem Petrom na izlet. Med potjo so opazili različne sledi. Ali jim lahko pomagaš razvozlati uganko, kdo je hodil pred njimi?
Poveži stopinje s tistim, ki jih je naredil.

Kam z odpadki?
Minca in Maj vesta, da je treba vse odpadke z izleta prinesti v dolino, da z njimi ne onesnažujemo gora.
Pomagaj jima razvrstiti odpadke, ki sta jih prinesla nazaj domov, v prave koše. Poveži odpadek z ustreznim zabojnikom.

Pozor, klopi!
Pika in Gaber sta bila s starši v hribih. Zvečer je Pika pod kolenom opazila srbečo rdečo liso s črno pikico na sredi. Mama je ugotovila, da ima klopa.
Preberi slikopis o klopih, ki se nepovabljeni prisesajo na kožo.

>>> Naloge so iz delovnega zvezka Planinski zabavnik avtoric Urške Stritar, Karmen Usar, Natalije Marovt in Mojce Stritar Kučuk (Planinska založba PZS, 2015).


-------------------------
Povezane novice: