Vladimir Habjan ime tedna na Valu 202

Vladimir Habjan, odgovorni urednik Planinskega vestnika, najstarejše še izhajajoče slovenske revije, ki te dni praznuje 125 let, je postal ime tedna na Valu 202.
Vladimir Habjan, urednik Planinskega vestnika (foto Manca Ogrin)
Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je bil v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg Branka Brumna in Franca Forstneriča tudi Vladimir Habjan, odgovorni urednik Planinskega vestnika, ki skupaj s člani uredniškega odbora že drugo desetletje skrbi za vsebino te revije ter ohranja njeno izobraževalno in informativno poslanstvo. Ta bogat zgodovinski arhiv slovenskega planinstva te dni praznuje 125 let.

"Mladi ne berejo toliko kot starejši tudi na področju planinstva. Moramo zelo paziti pri vsebinah, a padec naklade je veliko manjši kot pri splošnih medijih," je povedal Habjan, celotnemu pogovoru pa lahko prisluhnete v spletnem arhivu Vala 202 >>>.

Planinski vestnik, ki bralce razveseljuje že 125 let, je del narodnega bogastva in kulturne dediščine (foto Manca Ogrin)

Planinski vestnik med bralci že 125 let - del narodnega bogastva in kulturne dediščine
Planinski vestnik, najstarejša še izhajajoča slovenska revija, ljubitelje gora razveseljuje že 125 let, od časa Jakoba Aljaža. Njegova prva številka je kot glasilo Slovenskega planinskega društva v Ljubljani izšla 8. februarja 1895, jubilejna februarska številka pa bo že 1289. Planinski vestnik je del narodnega bogastva in kulturne dediščine ter najpopolnejši arhiv slovenskega planinstva.