Predstavitev knjige Vprašaj goro Joža Miheliča in spominski pohod Tineta Miheliča

Slovenski planinski muzej v soboto, 5. oktobra 2019, ob 17. uri vabi v Mojstrano na predstavitev knjige Joža Miheliča Vprašaj goro. Isti dan bo ob 15. obletnici smrti alpinista, avtorja gorniške literature in violinista Tineta Miheliča tudi spominski pohod pod Pihavec, kjer se je končala njegova pot.
Joža Mihelič ob naslovnici knjige Vprašaj goro (foto Manca Ogrin)
Slovenski planinski muzej v soboto, 5. oktobra 2019, ob 17. uri vabi v na predstavitev knjige Joža Miheliča: Vprašaj goro, slavospeva bohinjskim goram izpod peresa alpinista, plezalca, turnega smučarja, pedagoga, naravovarstvenika, fotografa, pisca ...

Vprašaj goro je žlahtna pripoved o skromnih in poštenih ljudeh, ki so živeli predani svojemu rodu, domu in zemlji. Je spomin na otroštvo v Bohinju, na prijateljske vezi, ki so nastale v dobi zorenja, na plezalne začetke in najbolj polna leta alpinizma in na turno smučanje, ki mu Joža Mihelič ostaja zvest vse življenje.

Ob 15. obletnici smrti alpinista, avtorja gorniške literature in violinista Tineta Miheliča, Joževega brata, dogodek prirejajo v sodelovanju z njegovo družino. Že zjutraj vabljeni na spominski pohod pod Pihavec, kjer se je končala njegova pot. Lahko se pridružite v soboto, 5. oktobra 2019, ob 8. uri pri Aljaževem domu v Vratih, od koder se skupaj odpravijo čez Luknjo do vstopnega kamina, za kar je potrebnih vsaj nekaj planinskih izkušenj. V primeru zelo slabega vremena pohod odpade, sicer pa ga prilagodijo vremenskim razmeram in gredo samo do Luknje.

Vstopnine in prijavnine ni. Vabljeni v zakladnico spominov legendarne družine Mihelič!

-------------------------
Povezana novica: