Festival Brati gore že četrtič vabi k praznovanju kulturne pestrosti Alp

Alpska konvencija ponosno predstavlja četrto izvedbo Festivala Brati gore v okviru mednarodnega dneva gora, 11. decembra. Tudi Planinska zveza Slovenije se pridružuje vabilu, da praznujete mednarodni dan gora in v dneh okrog 11. decembra združite alpsko kulturno pestrost z organizacijo svojega literarnega ali jezikovnega dogodka.
Brati gore 2018
Spoštovani!

Alpska konvencija ponosno predstavlja četrto izvedbo Festivala Brati gore v okviru mednarodnega dneva gora, 11. decembra.

Festival Brati gore je priložnost za praznovanje kulturne pestrosti Alp – množice jezikov, različne, vendar kljub temu podobne kulturne dediščine ter umetnosti vseh vrst. Pobuda za organizacijo festivala je prišla leta 2015 s strani nemškega predsedstva ter Stalnega sekretariata Alpske konvencije.

Tekom Festivala Brati gore se vsako leto širom Alp in onkraj njih odvije več kot sto dogodkov, katerih namen je promocija in praznovanje kulturne pestrosti v Alpah. Vabimo vas, da se nam letos pridružite pri skupni proslavitvi alpske kulture in pestrosti z organizacijo svojega dogodka v času okoli mednarodnega dneva gora – 11. decembra 2018. Več o samem festivalu si lahko ogledate tukaj, lahko pa si ogledate tudi video, ki predstavi idejo in občutke v ozadju dogodka.

Sodelovanje je enostavno, saj samo izpolnite spletni obrazec na spletni strani, posvečeni festivalu. Ko je prijava dogodka končana, Stalni sekretariat Alpske konvencije zagotovi promocijski material za vse udeležence.

Praznujte mednarodni dan gora 2018 in združite alpsko kulturno pestrost z organizacijo svojega literarnega ali jezikovnega dogodka pod okriljem Alpske konvencije!

Z lepimi pozdravi,
ambasador Markus Reiterer
generalni sekretar

Opomba: Stalni sekretariat Alpske konvencije bo zagotovil promocijski material za udeležence (nalepke, plakati, knjižna kazala) ter promocijo dogodka na družabnih omrežjih in v novičniku za vse dogodke, prijavljene pred 1. decembrom.

Za dodatne informacije je na voljo Živa Novljan: +43 512 588 589 21 in Ziva.Novljan@alpconv.org.