Izdelek meseca - Trden kakor skala

V času od 15. marca do 15. aprila 2021 je knjiga zgodovinska monografija Trden kakor skala na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom.
Trden kakor skala
»Skala, divja skala, kras gorenjskih gor. Skala, divja skala, ti vedno boš nam vzor. Trden kakor skala je slovenski rod, kvišku kakor skala vodi naša pot ...«

Skalaška himna


Iz družbe idealističnih, celo romantičnih in v gore zaljubljenih rosno mladih ljudi je na Slovenskem v obdobju med obema vojnama nastala močna planinsko-športna in kulturno-vzgojna organizacija – Turistovski klub Skala. Obdobje delovanja Skale velja za eno najbolj vsestransko bogatih v slovenski gorniški zgodovini. Iz vrst skalašev je izšlo mnogo odličnih alpinistov, smučarjev, sankačev, gorskih reševalcev, fotografov, literatov, predavateljev in filmskih ustvarjalcev. Težko je reči, v kateri od teh dejavnosti je TK Skala dosegel najlepše rezultate, ker je bilo njegovo delo tako zelo vsestransko in so marsikje prav skalaši morali orati ledino. Lahko pa bi izpostavili alpinistično in smučarsko dejavnost.
Živečih članic in članov ni več, njihove zgodbe pa živijo predvsem v njihovem brezčasnem delu, ki je imelo za Slovenijo izreden pomen. Velik del tega v zgodovinskem orisu prinaša prva monografija o tem elitnem slovenskem gorniškem klubu.

Trden kakor skala je prva zgodovinska monografija o TK Skali, ki na 112 straneh prinaša zgodovinski pregled delovanja tega elitnega slovenskega gorniškega kluba. V monografiji so predstavljeni najpomembnejši skalaši, v knjigi je dodanih kar 141 fotografskih enot, veliko od njih je sploh prvič predstavljeno javnosti.

 Kazalo in uvodnik

CENA: V času od 15. marca do 15. aprila 2021 lahko monografijo Trden kakor skala kupite po akcijski ceni s 50-odstotnim popustom: 8,95 €* (redna cena: 17,90 €).
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

 Informacije in naročila: