107 dni Alp - knjiga in DVD Igorja Gruberja o prehojenih 2.640 kilometrih

V poletju 2015 je Igor Gruber uspel uresničiti svoje sanje in prehodil Rdečo pot Via Alpina od Monte Carla do Trsta. V 107 dneh je prehodil 2.640 km in se povzpel za 140 km. Na poti so ga spremljali 14-kilogramski nahrbtnik in 5 parov čevljev. Posnel je več kot 12.000 fotografij. Pohod je preko socialnih omrežij redno spremljalo več kot 10.000 ljudi.
Svoje dogodivščine in spoznanja s prehojene Rdeče poti Via Alpina je Igor Gruber strnil v knjigo in DVD, na katerem boste našli 67-minutni dokumentarni film ter 161 etap poti Via Alpina. Etape so pripravljene za pregledovanje v interaktivnem zemljevidu Google Zemlja, dodane so tudi Igorjeve avtorske fotografije.

S knjigo in DVD-jem želi avtor približati izkušnjo pohodništva na dolge proge oziroma veznega pohodništva prav vsakemu ljubitelju gora. V knjigi je zbranih veliko njegovih osebnih doživljanj in življenjskih spoznanj, prav tako pa doživljanja njegovih domačih in prijateljev. Za popestritev so dodani izbrani odzivi sledilcev z družabnega omrežja Facebook. K temu so, glede na različne dogodke in anekdote, ki so se zgodile, dodani namigi, zakaj se podati na takšno pot in kako se nanjo dobro pripraviti.

Knjigo boste lahko prebrali v enem zamahu, k njej se boste lahko vračali, ko boste iskali zanimive kotičke Alp kot ideje, kam naj vodi vaš naslednji izlet v gore. V sliki in besedi so predstavljene vse etape poti Rdeča Via Alpina v smeri pohoda Monte Carlo - Trst.
Knjiga in DVD skupaj tvorita celovito informacijo o poti Rdeča Via Alpina in globoki izkušnji pohoda čez celotne Alpe. Lahko sta poučen in koristen pripomoček za vse, ki bi se želeli podati na pot v Alpe.

Knjiga, DVD - morda kar oboje?
Knjigo ter DVD vam ponujamo posamično, lahko pa izberete tudi komplet, s čimer prihranite nekaj evrov. V Planinski trgovini PZS boste tako našli:Vse omenjeno in še več (planinski zemljevidi, planinski dnevniki, planinski in plezalni vodniki, strokovna literatura, leposlovje, gorniška oprema, ...) najdete v spletni Planinski trgovini.
 
Naročilo lahko oddate tudi na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, na telefonski številki 01/434 56 80, ali preko brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).
 
Vabljeni pa tudi k obisku. Najdete nas v prostorih Planinske zveze Slovenije - na Dvorakovi 9 v Ljubljani (za Bavarskim dvorom).