Odprtje razstave fotografij Vikija Grošlja: Velikani Himalaje

14 osemtisočakov v filmih, v knjigi in na fotografijah: RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30. septembra 2013, ob 15. uri vabita na odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Vljudno vabljeni!

Spoštovani,

RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30. septembra 2013, ob 15. uri
vabita na odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje
alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja.

Odprtje razstave fotografij, ki bodo na ogled z zunanje strani stavbe RTV Slovenija na Kolodvorski 2, bo na glavnem vhodu TV Slovenija.

14 osemtisočakov v filmih, v knjigi in na fotografijah

Fotografska razstava zaokrožuje serijo televizijskih oddaj o 14 najvišjih vrhovih našega planeta in njihovem osvajanju, nastala pa je v dolgoletnem sodelovanju med Televizijo Slovenija in Planinsko zvezo Slovenije. V teh dneh je izšla tudi istoimenska knjiga, ki še izčrpneje osvetljuje in pojasnjuje uspeh slovenskih alpinistov na velikanih Himalaje.

Odprtje razstave Velikani Himalaje bodo poleg avtorja z nagovori pospremili generalni direktor RTV Slovenija mag. Marko Filli, odgovorni urednik Kulturnega in umetniškega programa TV Slovenija Andraž Pöschl in predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik.

Več informacij o razstavi smo zapisali v sporočilu za medije.

Vljudno vabljeni!

RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije