Knjiga tedna – Plezalni vodnik Robanov kot

V tednu od 8. do 15. septembra 2011 smo za vas pripravili naslednjo Knjigo tedna:
Plezalni vodnik ROBANOV KOT.
V času tega tedna lahko edicijo kupite s 25-odstotnim popustom.

Na območju Robanovega kota je peko 170 smeri, od zahtevnih zimskih do najzahtevnejših kopnih smeri v visokih skalnih stenah. Območje Robanovega kota je bilo dolga leta in je še danes zapostavljeno predvsem zaradi dolgih in težkih dostopov in sestopov. Po drugi strani pa je na opisanem območju tudi malo lahkih smeri.

Gradivo, smeri so za Plezalni vodnik Robanov kot zbrali in uredili Silvo Babič, Tone Golnar in Robi Supin.

V vodniku (180 strani) je opisana alpinistična dejavnost v gorah nad Robanovim kotom, sam opis območja, naravne in kulturne znamenitosti Robanovega kota, možnosti prenočevanja in seveda opisi plezalnih vzponov. Tu so območja Velikega Rogatca, Rzenika, Lučke Kope, Sekalojce, Deske, Križevnika z vsemi bližnjimi območji, pa Poljske device, Velikega vrha, Ojstrice, Krofičke ... Opisani so tudi zaledeneli slapovi, turno in alpinistično smučanje ter plezališča.

Zgoraj med slikami lahko prelistate strani iz vodnika, TUKAJ (pdf, 1,13 MB) pa njegovo kazalo/vsebino.

Cena: V času 8. do 15. septembra 2011 lahko knjigo kupite po akcijski, 25 % nižji ceni: 15,30 EUR (redna cena: 20,40 EUR).

INFORMACIJE in NAROČILA:
Planinska zveza Slovenije, Planinska založba,
- preko telefona: 01 / 43 45 684 v času uradnih ur ali faksa: 01 / 43 45 691,
- e-naročila: planinska.zalozba@pzs.si (v zadevi navedite 'Knjiga tedna - ROBANOV KOT').

Knjigo pa lahko KUPITE tudi v sami Planinski založbi PZS, Dvorakova 9, Ljubljana, v času uradnih ur; ali v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

Želimo vam prijetno branje in srečno, varno pot na vseh vaših potepih, plezanjih.

Vabljeni seveda, da se sprehodite tudi skozi ostalo bogato ponudbo Planinske založbe PZS in poiščete zase ali prijatelje primeren planinski zemljevid, leposlovno knjigo, priročnik, najnovejši planinski vodniki itd.

PLANINSKA ZALOŽBA PZS